MANAGEMENT PODCASTS: 20 AANRADERS

In de bruisende wereld van het ondernemerschap is elk moment belangrijk. Als bedrijfsleider wordt tijd je grootste troef - en je grootste uitdaging. Hoe kan je blijven groeien en leren, terwijl je jongleert met talloze taken en verantwoordelijkheden? Betreed het rijk van de management podcasts….

 

Deze audioseries leggen zich toe op het verkennen, ontcijferen en geven van waardevolle inzichten in de wereld van zakelijk leiderschap en management. Ze bevatten vaak interviews met doorgewinterde ondernemers en leiderschapsexperts die hun wijsheid, ervaringen en strategieën voor effectief leiderschap met je delen. 

 

Management podcasts – Sipko Visser 

 

20 management podcasts om te luisteren en leiders te helpen

 

1. The Andy Stanley Leadership Podcast 

Andy Stanley is een opmerkelijke predikant, welsprekende communicator, auteur en het brein achter de North Point Ministries. The Andy Stanley Leadership Podcast helpt leiders uit om hun reis naar succes te versnellen. Elke aflevering bestaat uit een interview met als doel leiders te begeleiden om zich ‘verder, sneller’ te verplaatsen. Het biedt een pad voor leiders om hun uitdagingen te navigeren en leiderschapsvaardigheden te bevorderen.

 

2. The Ed Mylett-show 

In deze podcast komen gasten aan het woord uit diverse industrieën (zoals gezondheid, sport, politiek, wetenschap en entertainment), die hun reizen, expertise en denkleiderschap delen. Elke aflevering is een bron van inspiratie en motivatie, gevuld met praktische stappen om je te helpen de beste versie van jezelf te worden. Deze podcast biedt inzichten die je kunnen helpen je leiderschap en professionele doelen te bereiken. 

 

3. A Bit Of Optimism - Simon Sinek 

Beroemd om zijn wijsheid in leiderschap en motiverende speeches, brengt Simon Sinek ons een beetje optimisme. Elke aflevering is een baken van positiviteit, omdat Sinek verhelderde gesprekken voert met inspirerende personen uit verschillende gebieden. Van levenslessen tot leiderschapsinzichten, deze podcast geeft een je wekelijkse dosis hoop, en moedigt je aan aan om de betere kant van de toekomst te zien.

 

4. The Dov Baron Show

Deze podcast wordt sterk aanbevolen door Fortune 500-leidinggevenden. Dov Baron gaat in gesprek met gasten van wereldklasse, zoals Guy Kawasaki, Tom Bilyeu, Keith Ferrazzi, Major General Ambassador Scott Gration en Carly Fiorina. Zij delen de rauwe werkelijkheid achter hun dappere reizen en nemen je mee, van dieptepunten tot hun ultieme doel. Een must voor diegenen die op zoek zijn naar een dosis leiderschapsinzichten. 

 

5. The Learning Leader Show - Ryan Hawk 

The Learning Leader Show is een van de beste podcasts om je te helpen je leiderschapsvaardigheden te verbeteren. Door diepe en verhelderende gesprekken met enkele van 's werelds meest succesvolle leiders, is elke aflevering een open dialoog waarbij gasten hun waardevolle ervaringen en leiderschapslessen delen.

 

Erkend door Forbes als 'de meest dynamische leiderschapspodcast die er is' en Inc Magazine als 'een van de vijf podcasts om je een slimmere leider te maken', werd The Learning Leader Show gekozen door Apple Podcasts als een "all-time bestseller" in 2020.

 

6. The John Maxwell Leadership Podcast 

The John Maxwell Leadership Podcast is een dynamisch platform dat duikt in het hart van transformationele leiderschapsprincipes. De podcast, geleid door leiderschapsautoriteit Dr. John C. Maxwell, streeft ernaar luisteraars te beïnvloeden om verandering in zichzelf en de mensen om hen heen te inspireren. Elke aflevering is een waardevolle verkenning naar de principes, praktijken en het proces om een transformationele leider te worden. 

 

7. Coaching Real Leaders - Muriel Wilkins 

Coaching Real Leaders is een podcast georganiseerd door ervaren leiderschapscoach, Muriel Wilkins. De show neemt luisteraars mee in real-life coaching voor leiders met goed presterende individuen die worstelen met professionele uitdagingen en proberen te groeien in hun leiderschapsrollen. De podcast biedt een unieke kans om ongefilterde gesprekken te horen, en geeft inzichten en praktische begeleiding die gunstig zijn voor je eigen loopbaanontwikkeling. 

 

8. Jocko Podcast - Jocko Willink 

De Jocko Podcast is een inzichtelijk platform waar gepensioneerde Navy Seal, Jocko Willink, naast regisseur Echo Charles, duikt in cruciale onderwerpen zoals discipline, leiderschap, oorlog, relaties en dagelijks leven. Op basis van zijn ervaringen in het leger biedt Willink luisteraars kennis van onschatbare waarde en praktisch advies over het toepassen van principes van discipline en leiderschap in meerdere facetten van het leven. 

 

9. The Remarkable Leadership Podcast - Kevin Eikenberry 

Deze podcast is een schat aan leiderschapsinzichten. Elke week pakt Kevin verschillende aspecten van leiderschapsontwikkeling uit en deelt ideeën gericht op het transformeren van perspectieven, het bijbrengen van vertrouwen in leiders en het faciliteren van leiderschap met impact. 

 

Daarnaast gaat Kevin in de podcast in gesprek met met leiderschapsmaestros over onder andere teamwerk, organisatiecultuur, het faciliteren van verandering, persoonlijke en organisatorische ontwikkeling en menselijk potentieel. 

 

10. Ask A CEO Greg Demetriou

Ask A Ceo is een baanbrekende podcast van de gerenommeerde bedrijfsexpert Greg Demetriou. De podcast bestaat uit inzichtelijke gesprekken van Greg met top-tier CEO's, die uitgebreid hun reis naar succes delen en de lessen die ze onderweg hebben geleerd. 

 

Door de podcast en GregScornerOffice.com op te richten, heeft Greg een platform gecreëerd waar leiders uit verschillende industrieën hun ervaringen kunnen delen met een breed publiek. Sommige gasten zijn meteen herkenbaar, terwijl anderen misschien minder bekend zijn, maar ze hebben allemaal aanzienlijke gevolgen gehad binnen hun respectieve gebieden. 

 

11. Manager Tools Podcast - Micheal Auzenne en Mark Horstman 

Deze podcast is een onschatbare bron voor professionals die hun management- en leiderschapsmogelijkheden willen vergroten en daarbij verder gaan dan louter theorie. Elke week levert bekroonde podcast levert specifieke, bruikbare inzichten om te helpen bij het bereiken van je carrièredoelen. Deze podcast, die de Best Business Podcast Award won in 2006, 2007, 2008 en 2012, en de People's Choice Award in 2008, richt zich op het effectief maken van elke manager. 

 

12. How Leaders Lead with David Novak 

How Leaders Lead is een verhelderende podcast die je achter de schermen van leiderschap brengt. David, een voormalige mede-oprichter en CEO, gaat in discussie met top CEO's, oprichters en invloedrijke personen in business, sport en entertainment. Opmerkelijke gasten zoals Tom Brady, Condoleezza Rice en Jamie Dimon delen hun weg naar leiderschap. Davids bedreven vragen en talent voor het extraheren van belangrijke lessen maken deze podcast uitzonderlijk. Elke aflevering wordt afgesloten met duidelijke, bruikbare lessen die je kunt opnemen in je leiderschapsontwikkeling. 

 

13. Leadership Biz Cafe met Tanveer Naseer 

Leadership Biz Cafe is een informatieve podcast georganiseerd door de internationaal geprezen keynote spreker, bekroonde auteur over leiderschap, en schrijver, Tanveer Naseer. In deze serie neemt Naseer de luisteraars mee door de veelzijdige aspecten van leiderschap, waarbij hij een indrukwekkende reeks leiderschapsgrootheden interviewt, waaronder Tom Peters, Guy Kawasaki en Jim Kouzes.

Daarnaast biedt zijn serie 'Leadership Espresso Shot' je een voorproefje van zijn persoonlijke inzichten om je leiderschapsvaardigheden te verbeteren. De podcast vormt een waardevolle bron van kennis voor iedereen die wil navigeren door het complexe landschap van de huidige werkplek en hun leiderschapsvaardigheden wil versterken.

 

14. Lean In - Sheryl Sandberg 

Lean In is een prikkelende podcast, gepresenteerd door Sheryl Sandberg, die zich richt op het snijvlak van geslacht en cultuur. In de podcast houdt Sheryl boeiende gesprekken met 'change agents' die maatschappelijke transformaties stimuleren.

De podcast is geïnspireerd op het boek van Sandberg en het spoort vrouwen aan om leiderschap te tonen en hun ambities te omarmen. Daarnaast daagt het de opvatting uit dat bestuurskamers niet zijn ontworpen voor vrouwen, vooral niet voor moeders. Sandberg bespreekt openhartig haar ervaringen met onderschatting en ontslagen worden terwijl haar mannelijke collega's erkenning kregen.

 

15. Team Anywhere - Kevin Eikenberry en Wayne Turmel 

Team Anywhere hervormt het concept van effectief leiderschap in een verspreide wereldeconomie. De gastheren praten over de leiderschapstechnieken van degenen die externe teams met succes bouwen en beheren, verspreid over verschillende locaties. 

 

De focus van deze discussies ligt op het bevorderen van betrokkenheid door vertrouwen, authenticiteit en een sterk gemeenschapsgevoel. De podcast helpt je om leiderschapsvaardigheden en -praktijken te ontwikkelen die nodig zijn voor het verbinden, inspireren en transformeren van teams, waardoor het een essentiële bron is voor leiders die door de complexiteit van de nieuwe verspreide wereldeconomie navigeren. 

 

16. Connect, Inspire, Create - Carol Clegg 

Connect, Inspire, Create is een inspirerende leiderschapspodcast georganiseerd door Carol Clegg, een gepassioneerde coach met ervaring in leiderschap. Ze helpt vrouwelijke solopreneurs van middelbare leeftijd bij het overwinnen van uitstel, het vinden van evenwicht en het koesteren van een positieve mindset. Carols podcast biedt waardevolle inzichten en biedt een fris, nieuw perspectief op leiderschap. In de podcast komt een breed scala aan onderwerpen aan bod, waaronder ondernemersverhalen, vitale levensvaardigheden, mindset-motivatie en nuttige marketingbronnen.

 

17. Inspiring Leadership with Jonathan Bowman-Perks 

Jonathan Bowman-Perks, een voormalige Britse legerofficier die topteamcoach en motiverende spreker werd, presenteert elke week een indrukwekkend scala aan leiderschapsthema's en gastinterviews, met onder andere vooraanstaande SAS-officieren, generaals, bedrijfsleiders en CEO's. 

 

Deze podcast spreekt iedereen aan, van aspirant leiders en ondernemers tot ervaren managers en CEO's. De podcast presenteert inspirerende verhalen, waardevolle lessen over gefaalde pogingen en authentiek leiderschapsadvies, waardoor het een zeer nuttige bron is voor leiders in alle stadia van hun reis. 

 

18. The Frame of Mind Coaching Podcast - Kim Ades 

Deze verhelderende podcast, georganiseerd door moeder-dochter-duo Kim Ades en Ferne Kotlyar, houdt zich bezig met dynamische discussies over verschillende onderwerpen, van ondernemerschap en leiderschap tot geestelijke gezondheid en ouderschap. In elke aflevering geeft Ades haar spontane inzichten over casestudy's die door Kotlyar zijn gebracht. De unieke coachingbenadering van de podcast helpt je om je perspectieven te verleggen om leiderschapsuitdagingen te overwinnen en aanzienlijk betere resultaten te bereiken. 

 

19. Lead to Succeed - Naphtali Hoff 

Lead to Succeed dompelt je onder in verhalen over bloeiende leiders, en deelt hun unieke paden naar het toppunt van succes. De essentie van de podcast ligt in het ontvouwen van de uitdagingen en overwinningen die deze leiders ervaren en het schetsen van een realistisch beeld van leiderschap. Naphtali's missie is om leiders te versterken en blijvend succes te bereiken. 

20. Ondernemerschap Radio - Sipko Visser

In mijn eigen podcast interview ik leuke, interessante ondernemers. Gewone ondernemers uit het MKB bij jou om de hoek, van wie je wat van kan leren. Ondernemers die fouten maken, struikelen, opstaan en ervaring hebben. Die succes hebben, maar ook falen. Ik vind het ongelofelijk leuk om van deze ondernemers te horen wat ze meemaken, wat ze leren en wat voor hen de sleutel tot succes is. Dus niet Bill Gates, maar gewoon de ondernemer bij jou uit de straat. Daarnaast geef ik mijn beste business tips die je direct kunt toepassen in je bedrijf.

 

Veelgestelde vragen

Hoe kunnen management podcast je helpen in je ondernemersreis?

Een leider worden is geen vlot proces, het vereist een mix van kennis, vaardigheden en ervaringen. Luisteren naar management podcasts kan een uitstekend hulpmiddel zijn voor deze reis. Begin met het identificeren van een podcast die resoneert met je leiderschapsambities, zoals die in dit blog. Maak het luisteren naar deze podcasts een regelmatige gewoonte en probeer de lessen in je dagelijkse leven te implementeren. 

 

Neem contact op met de podcastgemeenschap, zoals via sociale media, om verdere inzichten te krijgen. Je kan ook overwegen om contact op te nemen met podcasthosts of gasten voor advies of mentorschap, omdat ze vaak een schat aan kennis hebben om te delen. Zoals bij elke vaardigheid, zijn consistent leren en praktijk de sleutel tot een competente leider. 

 

Waarom zijn podcasts krachtig voor persoonlijke groei? 

Podcasts zijn een krachtige tool, niet alleen voor het verbeteren van je vaardigheden voor leiderschap in het bedrijfsleven, maar ook voor persoonlijke groei. Ze stellen lje bloot aan een divers scala aan perspectieven, inzichten en ervaringen. 

 

Van experts die complexe onderwerpen bespreken op een toegankelijke manier tot persoonlijke verhalen die inspireren en motiveren, podcasts bieden een schat aan informatie binnen handbereik. Ze zijn ook een ongelooflijk flexibel leermiddel - je kan ze bijvoorbeeld luisteren tijdens het reizen, sporten of koken. 

 

Onthoud: “Succes is niet voor de happy few. Het is voor hen die de meeste stappen zetten en hun eigen gedachten kunnen overwinnen.” 

 

Ik ben Sipko Visser, Businesscoach, spreker, blogger en oprichter van ondernemers TV. Sinds 2018 heb ik tientallen bedrijven in het MKB geholpen om hun doelen te behalen. Van eenpitters tot de teams van grote bedrijven. Mijn klanten werken met mij omdat ik een bewezen aanpak heb die meer oplevert dan ze kost. Als je belangstelling hebt om door mij gecoacht te worden en het daar eens over wil hebben boek dan even een afspraak in mijn agenda via de website of LinkedIn. 

 

Groet, 

 

Sipko 

TERUG NAAR BLOGS

© 2024 Sipko Visser | ActionCOACH | Real People. Real Results® | All Rights Reserved.  Privacy Policy | Terms of Service