WAT MAAKT EEN GOEDE MANAGER?

In de enorme zee van bedrijfsactiviteiten staat de manager als een vuurtoren en leidt het schip naar succes. De rol van een manager is net zo uitdagend als het lonend is - het is een dans, een evenwichtsoefening, tussen het onderhouden van de operatie, het inspireren van het team en het stimuleren van groei. Maar wat onderscheidt een goede manager echt van de rest? Is het een aangeboren vermogen of kan het in de loop van de tijd worden ontwikkeld? 

 

In dit blog onderzoek ik de fundamentele kwaliteiten van een goede manager. Ik duik in de vaardigheden die van een gewone manager een geweldige leider kunnen maken. Of je nu een doorgewinterde of nieuwe manager bent, bereid je voor om je managementpotentieel te ontgrendelen en je team naar ongekend succes te leiden. 

 

Wat maakt een goede manager? – Sipko Visser 

 

Waarom is goed management zo belangrijk? 

Goed management is het fundament van een succesvolle organisatie. Het is de drijvende kracht die een groep individuen transformeert in een samenhangend, goed presterend team. Een goede manager bevordert een omgeving van open communicatie, wederzijds respect en gedeelde doelen. Dit cultiveert een positieve werkplekcultuur waarbij werknemers zich gewaardeerd, gemotiveerd en betrokken voelen. 

 

Bovendien is een goede manager essentieel voor strategische planning en besluitvorming. Een geweldige manager biedt een duidelijke richting, stelt realistische doelen en bewaakt de voortgang zodat het team op koers blijft en zijn doelstellingen bereikt. Ze beschikken over het vermogen om degelijke beslissingen te nemen onder druk, rekening houdend met zowel de implicaties op korte en lange termijn voor de organisatie. 

 

16 eigenschappen van een goede manager 

 

1. Inclusiviteit 

Een inclusieve manager erkent en waardeert de diverse ervaringen en perspectieven die elke teamgenoot op tafel brengt. Hij creëert een omgeving waar alle stemmen worden gehoord en overwogen, zodat niemand zich buitenspel voelt of ondergewaardeerd. Inclusiviteit gaat over meer dan alleen billijkheid; het kan ook innovatie stimuleren en leiden tot betere besluitvormingsvaardigheden. 

 

Door een diverse en inclusieve werkcultuur te creëren kan de manager een creatiever en dynamischer team bevorderen. Hij begrijpt dat verschillende gezichtspunten kunnen leiden tot meer robuuste discussies en uiteindelijk betere oplossingen. Bovendien is een inclusieve manager bekwaam in het beheren van conflicten en meningsverschillen op een respectvolle en constructieve manier. Hij zorgt ervoor dat iedereen zich veilig voelt om hun ideeën en meningen uit te drukken en een bevordert een cultuur van open dialoog en wederzijds respect.

 

2. Zorgzaam 

Goede managers zorgen ervoor dat het welzijn van hun team prioriteit heeft. Ze erkennen het team als individuen in plaats van als alleen werknemers. Ze zijn gericht op de behoeften en uitdagingen van het team en bieden ondersteuning wanneer dat nodig is. 

 

Het gaat niet alleen om werk gerelateerde zaken; een zorgzame manager toont ook interesse in het persoonlijke leven van de teamleden en bouwt een sterkere, meer vertrouwende relatie op. Dit betekent niet het overschrijden van professionele grenzen, maar eerder dat mensen worden gewaardeerd om hoe ze zijn, en niet alleen om het werk dat ze doen. Deze zorgzame aard voedt een ondersteunende en bemoedigende omgeving, waardoor de arbeidstevredenheid en het algehele teammoraal worden verbeterd. 

 

3. Eerlijk 

Een goede manager weet het belang van integriteit. Ze spreken altijd de waarheid en komen op voor wat goed is. Ze zijn transparant in hun acties en beslissingen en bevorderen een omgeving van vertrouwen en betrouwbaarheid. 

 

Hun openheid moedigt werknemers aan om zich zorgen te maken zonder angst en bevordert een cultuur van transparantie. Deze eenvoudige, betrouwbare aard is een eigenschap van een goede leider en bevordert een gevoel van veiligheid en loyaliteit bij leden van het team. Eerlijkheid leidt ook tot duidelijkheid in verwachtingen en doelstellingen, het vermijden van miscommunicatie of misverstanden. 

 

4. Empowerment en motiverend 

Een goede manager faciliteert het team en bevordert een cultuur van autonomie en verantwoordelijkheid. Ze delegeren effectief de taken en bieden de nodige middelen voor succes. Het zijn motivatoren die hun team inspireren door de impact van hun werk te benadrukken en prestaties te vieren. 

 

Een “empowererende” manager cultiveert een omgeving waarin teamgenoten het initiatief hebben, leren en groeien, waardoor productiviteit en innovatie worden aangewakkerd. Dit gevoel van empowerment en motivatie verhoogt niet alleen de individuele prestaties, maar verhoogt ook het hele team waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor organisatorisch succes. 

 

5. Beslissend 

Goede managers zijn zich bewust van het belang van beslissend zijn, een evenwicht vinden tussen zorgvuldige overweging en tijdige actie, om hun teams effectief te leiden. Ze verzamelen en analyseren relevante informatie, wegen de voor- en nadelen af en nemen vervolgens vaste, geïnformeerde beslissingen. Dit besluitvermogen voorkomt stagnatie en stimuleert vooruitgang. 

 

Belangrijk is dat een beslissende manager ook de verantwoordelijkheid neemt voor zijn keuzes, die leiderschap aantoont en het vertrouwen binnen het team bevordert. Deze beslissende eigenschap is cruciaal om het team vol vertrouwen te sturen door onzekere situaties en het versterken van een gevoel van veiligheid in het team. 

 

6. Zelfverzekerd 

Een zelfverzekerde manager en leider straalt zelfverzekerdheid uit zonder arrogant te lijken. Ze hebben een duidelijk begrip van hun eigen vaardigheden en benutten ze om hun team effectief te inspireren en te leiden. Een zelfverzekerde manager neemt geïnformeerde beslissingen, staat teamleden bij en is niet bang om berekende risico's te nemen. 

 

Ondanks onvermijdelijke tegenslagen geeft hun niet-aflatende overtuiging een gevoel van vertrouwen en optimisme binnen het team, wat ongelooflijk motiverend kan zijn. In wezen fungeert het vertrouwen van een manager als een anker en biedt stabiliteit en richting in een zee van zakelijke onzekerheden. 

 

7. Schakelt de ontwikkeling van werknemers in 

Goede managers richten zich op het begrijpen van de professionele ambities van hun teamleden en promoten actief de ontwikkeling van werknemers. Ze creëren kansen voor loopbaanontwikkeling door zinvolle feedback te geven, vaardighedenverwerving aan te moedigen en mentorschap aan te bieden. 

 

Door te investeren in de ontwikkeling van zijn team, verbetert een manager niet alleen de capaciteiten binnen het team maar motiveert ook individuen. Een dergelijke verzorgende omgeving versterkt de efficiëntie, innovatie en algehele teamprestaties en de manager behoudt ook toptalent binnen de organisatie.

 

8. “Empowered” team 

Een excellente manager geeft het team een gevoel van autonomie en verantwoordelijkheid. Hij geeft de leden van het team zinvolle taken en middelen zodat ze in hun mogelijkheden geloven. Zo ontstaat een ondersteunende omgeving waarin individuen vertrouwen hebben om initiatief te nemen en beslissingen te nemen. Een empowered team is betrokken, creatief en toegewijd, waardoor efficiëntie en innovatie gestimuleerd worden. 

 

9. Zorgt voor coaching 

Goede managers dienen als coach en begeleiden het team naar betere vaardigheden en het bereiken van het volledige potentieel. Dit houdt in: het aanbieden van constructieve feedback, het delen van expertise en het aanmoedigen van continu leren. Ze identificeren gebieden voor groei en bieden kansen voor professionele ontwikkeling. 

 

10. Actief luisteren 

Als je als manager wil excelleren, moet je actieve luistervaardigheden ontwikkelen. Het gaat om het aandacht geven en het begrijpen van een spreker, in plaats van alleen het horen van de woorden. Het gaat om attentie, empathie en gepast reageren. Deze praktijk bevordert respect, valideert de ideeën van teamleden en bevordert open communicatie op de werkplek. 

 

Een actieve luisteraar pakt zorgen effectief op, lost conflicten op en zorgt ervoor dat iedereen zich gewaardeerd voelt. Deze vaardigheid verbetert de teamrelaties aanzienlijk en bevordert een echt collaboratieve en ondersteunende werkomgeving. 

 

11. Organisatorische vaardigheden 

Organisatorische vaardigheden zijn cruciaal voor een uitzonderlijk goede manager en een effectieve leider. Deze vaardigheden reiken verder dan alleen het behouden van een opgeruimd bureau; ze omvatten het effectief beheren van tijd, middelen en de werklast. Een goed georganiseerde manager delegeert efficiënt taken, stelt realistische deadlines vast en zorgt ervoor dat alle teamleden duidelijke rollen en verantwoordelijkheden hebben. 

 

Ze hebben een strategische benadering om prioriteit te geven aan belangrijke taken en zijn bedreven in multitasking zonder kwaliteit in gevaar te brengen. Bovendien houden ze uitgebreide gegevens bij, zodat transparantie, verantwoordingsplicht en geïnformeerde besluitvorming mogelijk zijn. Deze organisatorische competenties dragen bij aan een soepele workflow, verbeterde efficiëntie en een stressvrije werkomgeving. 

 

12. Ontwikkeld aanpassingsvermogen 

Aanpassingsvermogen is een bepalende eigenschap van een uitstekende manager. Het is de mogelijkheid om zich aan te passen aan nieuwe uitdagingen, onverwachte ontwikkelingen en het veranderen van zakelijke landschappen. Een flexibele manager is niet dwars door traditie of rigide plannen maar verwelkomt in plaats daarvan verandering met een open geest en een flexibele aanpak. 

 

Ze zijn oplossingsgericht, in staat om innovatieve strategieën te bedenken om onvoorziene omstandigheden te ontwijken. Deze behendigheid stelt hen in staat om hun team soepel door overgangen te leiden, waardoor de verstoring wordt geminimaliseerd en de productiviteit behouden. Bovendien moedigt een flexibele manager zijn team aan om verandering te omarmen en voedt een cultuur van veerkracht en flexibiliteit binnen de werkomgeving. In een snel evoluerende zakenwereld is aanpassingsvermogen niet alleen een aanwinst; het is een noodzaak. Het bevordert veerkracht, moedigt innovatie aan en stimuleert uiteindelijk het aanhoudende succes van de organisatie. 

 

13. Stelt goede communicatienormen op 

Goede communicatie is de levensader van effectief management. Een goede manager moet deze norm voor duidelijkheid, openheid en respect vaststellen. Dit houdt in dat elk teamlid zich comfortabel voelt om zijn opvattingen, vragen en zorgen uit te drukken zonder angst voor oordeel of terugslag. Het gaat om het bevorderen van actief luisteren, constructieve feedback en zinvolle dialoog. 

 

Wanneer gevestigde communicatienormen consequent worden nageleefd, helpen ze om misverstanden te voorkomen, conflicten op te lossen en het team af te stemmen op gemeenschappelijke doelen. Daarom speelt het vermogen van een manager om goede communicatienormen vast te stellen een belangrijke rol bij het creëren van een harmonieuze en efficiënte werkomgeving. 

 

14. Eerlijke behandeling 

Goede managers begrijpen hoe belangrijk een eerlijke behandeling is. Dit principe reikt verder dan louter naleving van gelijkheid en niet-discriminatiewetten; het omvat een breder ethos van respect, billijkheid en gerechtigheid. Een dergelijke manager zorgt ervoor dat elk teamlid, ongeacht zijn rol, ervaring of achtergrond, gelijke kansen voor groei krijgt, erkend wordt voor hun bijdragen en met waardigheid wordt behandeld. 

 

Beslissingen met betrekking tot promoties, beloningen of opdrachten worden objectief genomen, gebaseerd op verdienste in plaats van favoritisme of vooringenomenheid. Dit gevoel van billijkheid bevordert vertrouwen, bevordert een gevoel van verbondenheid en verbetert de teammoraal. Wanneer teamleden het gevoel hebben dat ze eerlijk worden behandeld, zijn ze eerder betrokken, gemotiveerd en toegewijd aan het succes van de organisatie. 

 

15. Technisch vermogen 

Technische capaciteit is een hoeksteen van effectief leiderschap en management. Een bekwame manager is goed thuis in de technische aspecten van het werk en bezit de kennis en vaardigheden die nodig zijn om het team te begeleiden. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat ze de belangrijkste expert zijn in elk facet van het werk, maar ze moeten een goed begrip hebben van de taken, processen en uitdagingen in hun team. 

 

Bovendien moeten ze in staat zijn om relevante projectmanagementsoftware en andere samenwerkingstools en technologie te gebruiken, gegevens te interpreteren en technische kennis toe te passen om problemen op te lossen en weloverwogen beslissingen te nemen. De technische mogelijkheid van de manager stelt hen in staat om praktische hulp en advies aan hun team te bieden, de prestaties nauwkeurig te beoordelen en het goede voorbeeld te geven. 

 

16. Houdt zichzelf verantwoordelijk 

Verantwoording is een belangrijk kenmerk van goede managerskwaliteiten. Het heeft betrekking op hun bereidheid om hun beslissingen, acties en uiteindelijk de prestaties van het team te nemen. Een verantwoordelijke manager aarzelt niet om verantwoordelijkheid te nemen voor de resultaten, of ze nu succesvol of minder succesvol zijn. Ze erkennen dat ze als leider de toon zetten voor de rest van het team. 

 

Als het goed gaat, geven ze credits aan de personen die de resultaten hebben geleverd. Wanneer er dingen misgaan, spelen ze niet het schuldspel, maar analyseren in plaats daarvan de situatie objectief, leren ervan en bedenken strategieën voor verbetering. Dit gevoel van verantwoording bevordert een cultuur van transparantie, vertrouwen en wederzijds respect binnen het team. Bovendien vormt het een krachtig voorbeeld voor teamleden en moedigt het hen aan om ook verantwoordelijkheid te nemen voor hun werk. 

 

Leid je team 

 

Hoe je je team beter kan leiden en een meer succesvolle manager kan worden 

Het is belangrijk om te begrijpen wat delegatie en micromanagement met zich meebrengen als je een goede manager wil worden. Delegeren stelt teamleden in staat en bevordert een gevoel van vertrouwen, autonomie en eigendom over hun werk. Dit verhoogt niet alleen hun vertrouwen en motivatie maar moedigt ook persoonlijke groei en ontwikkeling aan. Managers die effectief delegeren, kunnen hun tijd en energie concentreren op strategische zaken in plaats van verstrikt te raken in de details van de dagelijkse operatie. Om dit effectief te doen moet je eerst de sterke en zwakke punten van je team begrijpen. Probeer te delegeren op een manier die inspeelt op de sterke punten van je team en hun doelen. 

 

Aan de andere kant kan micromanagement, waarbij een manager een medewerker controleert of onder de loep neemt, een verstikkende werkplek creëren. Het kan vertrouwen uithollen, het moreel dempen en innovatie en creativiteit verstikken. Ondanks de intentie van de manager om kwaliteit te waarborgen en fouten te voorkomen, leidt micromanagement vaak tot lage werknemersbetrokkenheid en uiteindelijk verminderde efficiëntie. 

 

Een excellente manager biedt duidelijke richting en ondersteuning, stelt verwachtingen, maar doet ook een stapje terug om het team de ruimte te geven om de leiding te nemen en te leren van de ervaringen. 

 

Stel duidelijke doelen en verwachtingen 

Het vaststellen van duidelijke doelen en verwachtingen is een fundamentele managementvaardigheid. Een bekwame manager stemt het team af op de visie van het bedrijf. 

 

Bovendien is het stellen van duidelijke verwachtingen over werkprocessen, kwaliteitsnormen en gedragsnormen belangrijk. Deze verwachtingen bieden een kader dat dagelijkse activiteiten en interacties begeleidt waardoor harmonieuze werkrelaties en consistente hoogwaardige output vergemakkelijkt. 

 

Wanneer teamleden duidelijkheid hebben over wat er van hen wordt, verwacht hebben ze meer kans om zich zelfverzekerd te voelen, gemotiveerd te blijven en effectief te presteren. Een goede manager neemt de tijd om de verwachtingen duidelijk te communiceren, regelmatig de voortgang te beoordelen, constructieve feedback te geven en prestaties te herkennen. Daarbij bevorderen ze een cultuur van transparantie, verantwoordingsplicht en gedeelde toewijding aan succes. 

 

In de moderne digitale zakelijke omgeving is het gebruik van interne systemen essentieel voor effectief beheer. Deze tools vergemakkelijken communicatie, coördinatie en samenwerking tussen teams, waardoor naadloos delen van ideeën, informatie en middelen mogelijk is. Een goede manager maakt gebruik van een reeks systemen om projecten te beheren, de voortgang te volgen en workflows te stroomlijnen. 

 

Tools zoals Microsoft-teams, Slack, Asana, Trello, Monday en Google Workspace, om er een paar te noemen, bieden functionaliteiten die realtime communicatie, documentsamenwerking, taakbeheer en videoconferenties ondersteunen. Deze functies bevorderen een gevoel van teamwerk en eenheid, zelfs in externe werkinstellingen, en zorgen ervoor dat iedereen op dezelfde pagina staat. 

 

Regelmatig teambuilding 

Regelmatig teambuilding is een cruciaal aspect van succesvol management. Het vergemakkelijkt de ontwikkeling van sterkere relaties binnen het team, bevordert betere communicatie en verbetert de algehele teamprestaties. 

 

Teambuildingactiviteiten kunnen variëren van eenvoudige spelvormen tot complexe probleemoplossende taken, allemaal ontworpen om individuen aan te moedigen samen te werken, elkaar beter te begrijpen en verschillende perspectieven te waarderen. Het regelmatig uitvoeren van dergelijke activiteiten helpt bij het bouwen van een samenhangend, coöperatief en goed presterend team. 

 

Bovendien kan teambuilding ook verborgen vaardigheden en talenten onder teamleden ontdekken, een gevoel van verbondenheid bevorderen en het moreel vergroten. Het biedt een platform voor teamleden om buiten de gebruikelijke werkcontext te communiceren, om conflicten te verminderen en het wederzijds begrip te verbeteren. 

 

Bevorderen innovatie 

Goede managers streven er altijd naar om een omgeving te creëren die innovatie voedt. Innovatie dient als de levensader van een bloeiend bedrijf, het voortzetten van groei, concurrentievoordeel en duurzaamheid op lange termijn. Het reikt verder dan de loutere creatie van nieuwe producten of diensten, wat de zoektocht naar procesverbetering, verbeterde efficiëntie en verhoogde klantervaringen omvat. 

 

Een bekwame manager bevordert een werkcultuur van creatief denken, waardeert diverse perspectieven en omarmt gecalculeerde risico's. Ze erkennen dat uitzonderlijke ideeën uit elk niveau van de organisatie kunnen voortkomen zodat open communicatie, samenwerking en kennisuitwisseling worden bevorderd. Ze erkennen ook het belang van falen binnen het innovatieproces, waardoor fouten worden herformuleerd als onschatbare leermogelijkheden. Deze mentaliteit cultiveert een cultuur van experimenten en continue verbetering. 

 

Bovendien investeren vooruitstrevende managers in training- en ontwikkelingsinitiatieven om hun team uit te rusten met de nieuwste vaardigheden en kennis. Ze implementeren systemen om ideeën vast te leggen en te evalueren, hun teamleden in staat stellen buiten de kaders te denken en bij te dragen aan de innovatiedoelstellingen van de organisatie. 

 

Help de productiviteit van het team te verhogen 

Goede managers houden hun team op de juiste weg en willen de teamefficiëntie verhogen. In wezen gaat het om het creëren van een omgeving waarmee teamleden op hun best kunnen presteren. Dit begint met het begrijpen van de sterke punten, zwakke punten, motivaties en werkstijl van elk individu en deze te gebruiken om taken effectief toe te wijzen. Het omvat het stellen van duidelijke en realistische bedrijfsdoelen, het bieden van de nodige middelen en het verwijderen van obstakels die de productiviteit kunnen belemmeren. 

 

Bovendien is een goede manager proactief in het identificeren en aanpakken van efficiëntiemoordenaars zoals onnodige vergaderingen, buitensporige e-mails en inefficiënte processen. Ze stroomlijnen workflows, bevorderen effectief tijdbeheer en implementeren tools om routinetaken te automatiseren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook stress en stelt het team in staat om zich te concentreren op hoogwaardige activiteiten. 

 

Bovendien erkent een goede manager het belang van een gezond evenwicht tussen werk en privé. Ze begrijpen dat overwerk kan leiden tot burn-out, wat de efficiëntie ernstig kan beïnvloeden. Daarom moedigen ze regelmatige pauzes en flexibele werktijden aan en respecteren ze de persoonlijke tijd, waardoor het welzijn en de aanhoudende efficiëntie worden bevorderd. 

 

Geef en ontvang feedback 

Goede managers gebruiken feedback op een manier die motiveert en aanmoedigt. Ze richten zich op het gedrag of de actie, niet op de persoon, en geven specifieke, bruikbare aanbevelingen. Ze zorgen er ook voor dat positieve feedback deel uitmaakt van de mix, het herkennen van de goed uitgevoerde taak en het versterken van positief gedrag. Deze balans creëert een ondersteunende sfeer, bouwt vertrouwen op en stimuleert continue verbetering. 

 

Feedback ontvangen is even belangrijk. Een goede manager waardeert de meningen en inzichten van hun team en staat open voor het ontvangen van feedback over hun eigen prestaties. Ze begrijpen dat dit tweerichtingsproces vertrouwen opbouwt, wederzijds respect verbetert en een bedrijfscultuur van leren en ontwikkeling bevordert. Door actief te zoeken en naar feedback te handelen verbeteren managers niet alleen hun eigen prestaties en leiderschapsvaardigheden, maar laten ze hun team ook de waarde van suggesties en continu leren. Het geven en ontvangen van feedback is dus van cruciaal belang voor het handhaven van een dynamische, transparante en goed presterende werkplek. 

 

Samenvatting 

Effectief management is een kunst die een delicaat evenwicht tussen verschillende dimensies vereist. Het omvat het bevorderen van innovatie, het verbeteren van de productiviteit, het verstrekken en ontvangen van feedback en het bevorderen van een gezond evenwicht tussen werk en privéleven. Een succesvolle manager moet een leider zijn, maar ook een mentor, facilitator en teamspeler. 

 

Ze stellen hun team in staat om hun volledige potentieel te bereiken. De kwaliteit van het management heeft een aanzienlijk invloed op de werkplek, het teammoraal en het algemene organisatorische succes. Daarom kan investeren in de ontwikkeling van goede managementvaardigheden opmerkelijke dividenden opleveren voor zowel individuen als organisaties. 

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de 4 soorten managers? 

Er zijn over het algemeen vier soorten managers, elk met verschillende stijlen en rollen binnen een organisatie: 

 

De autocratische manager: dit type manager hanteert een top-down benadering van het management, het nemen van beslissingen zonder hun team te raadplegen of hun feedback te overwegen. Ze waarderen gehoorzaamheid en controle over hun team en nemen de meeste beslissingen eenzijdig. 

 

De democratische manager: ook bekend als de participatieve manager, ze waarderen de input en feedback van hun team, waarbij ze vaak betrokken zijn bij de besluitvorming. Deze stijl bevordert samenwerking en bevordert een gevoel van eigendom en betrokkenheid bij het team. 

 

De Laissez-Faire-manager: deze hands-off benadering van management stelt werknemers in staat om hun eigen beslissingen te nemen met minimale begeleiding. Deze stijl is over het algemeen effectief in creatieve of zeer bekwame omgevingen waar werknemers zelfgemotiveerd zijn en in staat zijn tot onafhankelijk werk. 

 

De Transactional Manager: dit type manager richt zich op de rol van toezicht, organisatie en prestaties van een groep. Ze houden zich voornamelijk bezig met het handhaven van routine door dagelijkse activiteiten en taken te beheren. 

 

Wat is de meest effectieve manager? 

De meest effectieve manager wordt vaak beschouwd als de transformationele manager. In tegenstelling tot transactioneel management, dat zich primair richt op toezicht, organiseren en prestatiemaatstaven, probeert transformationeel management werknemers te inspireren, hen te stimuleren en te motiveren om hun rol te overtreffen. 

 

Door dit te doen bevordert deze stijl van manager een cultuur van innovatie, voortdurende verbetering en persoonlijke ontwikkeling. Ze zijn vooruitstrevend en streven naar de algehele verbetering en het succes van hun team in plaats van zich alleen te concentreren op de voltooiing van de taak. Het is echter belangrijk op te merken dat de meest effectieve managementstijl kan variëren, afhankelijk van de organisatorische context en de individuele kenmerken van het team. 

 

Hoe kan een teamlid manager worden? 

Een teamlid kan een manager worden door leiderschap te tonen, zoals effectieve communicatie, strategisch denken en het vermogen om anderen te motiveren en te inspireren. Het verdienen van een managementpositie omvat vaak ervaring in verschillende rollen binnen het team om de dynamiek, sterke punten en verbeteringsgebieden te begrijpen.  

 

Het is ook gunstig om kansen op het gebied van professionele ontwikkeling te volgen zoals managementtrainingen of workshops om de nodige vaardigheden en kennis te verwerven. 

 

Proactief zoeken naar feedback en het gebruiken voor zelfverbetering kan ook iemands toewijding aan persoonlijke groei en leiderschap aantonen. Ten slotte kan het nuttig zijn om een mentor te vinden voor leiderschapsontwikkeling, misschien een huidige of voormalige manager, die begeleiding kan bieden, zijn ervaringen kan delen en inzichten kan bieden in de verantwoordelijkheden en uitdagingen van een managementrol 

 

Onthoud: “Succes is niet voor de happy few. Het is voor hen die de meeste stappen zetten en hun eigen gedachten kunnen overwinnen.” 

 

Ik ben Sipko Visser, Businesscoach, spreker, blogger en oprichter van ondernemers TV. Sinds 2018 heb ik tientallen bedrijven in het MKB geholpen om hun doelen te behalen. Van eenpitters tot de teams van grote bedrijven. Mijn klanten werken met mij omdat ik een bewezen aanpak heb die meer oplevert dan ze kost. Als je belangstelling hebt om door mij gecoacht te worden en het daar eens over wil hebben boek dan even een afspraak in mijn agenda via de website of LinkedIn. 

 

Groet, 

 

Sipko 

TERUG NAAR BLOGS

© 2024 Sipko Visser | ActionCOACH | Real People. Real Results® | All Rights Reserved.  Privacy Policy | Terms of Service