6 STAPPEN NAAR GROTE RESULTATEN

BEKIJK DE VIDEO

Wat is succes? Waar wil je naartoe met je bedrijf?

 

Wij van ActionCOACH onderkennen 6 heel eenvoudige stappen op weg naar een winstgevende organisatie die werkt zonder jou.

 

Ik zeg het goed: een winstgevende organisatie die werkt zonder jou.

 

Ik wil je heel graag door die 6 eenvoudige stappen heen leiden.

De eerste stap die we onderkennen is: grip. Grip op de zaak.

Grip valt eigenlijk uiteen in 4 onderdelen. Namelijk:

  • Grip op het doel: waar gaat het naartoe?
  • Grip op geld: hoe ziet je financiële administratie eruit? Weet je waar je bent en hoe dat er allemaal uitziet?
  • Grip op tijd: waar ben je mee bezig? Besteed je je tijd aan die dingen die leiden in de richting van het doel?
  • Grip op levering.

 

Dit betekent dat je de basis van je bedrijf op orde hebt.

 

De tweede stap die we onderkennen is: niche. 

Niche is de marketingkant van je bedrijf: zorgen dat je klanten hebt, zorgen dat je leads hebt, zorgen dat je gemiddelde ordergrootte op orde is. Uiteindelijk gaat het erom dat je een plekje op de markt hebt waar je niet om de oren wordt geslagen met de offertes van je concurrent. Geen prijsconcurrentie, daar willen we aan werken in deze tweede stap.

 

De derde stap is: systemen. 

Systemen zijn in feite werkinstructies van de zaken die je in je bedrijf gedaan wil hebben: zo werken wij, zo doe je dit, zo doe je dat. Dat is het vastleggen van alles wat er in je hoofd zit, zodanig dat jouw medewerkers ermee kunnen werken. Eén keer vastleggen en honderden keren reproduceren; dat is wat systemen voor je doen. Dus een systeem is geen computersysteem, maar een checklist, een werkinstructie. Die systemen werken voor jou, zodat je zelf niet zo hard hoeft te werken. 

 

De vierde stap is: team.

Wie heb je aan boord en weten ze hoe ze met de systemen moeten werken? Weten ze waar het doel staat? Dat is het team. Het team moet jou ondersteunen zodat je zelf niet zo hard hoeft te werken; net als bij de systemen.

 

Het vijfde onderdeel is: synergie.

Synergie betekent dat we eraan werken om je bedrijf als een geoliede machine te laten draaien. Op basis van de grip in de markt waarin je uniek bent en een goede positie in hebt, met de systemen die we hebben geïmplementeerd, en het team, werken we zodanig dat jouw bedrijf draait als een geoliede machine zodat je zelf een stapje terug moet doen.

 

En dan kom je uiteindelijk bij de zesde categorie. De zesde stap is vrijheid.

De vrijheid om te doen wat jij wil. Dat kan zijn: werken, maar ook: een tweede vestiging opzetten, je bedrijf verkopen, je bedrijf franchisen, of misschien wat minder werken. Dat is vrijheid. Vrijheid is echt vrijheid. Dan ben je vrij om te doen wat je wil. 

 

Dat zijn de 6 stappen die wij gebruiken om te bouwen aan een winstgevende organisatie die werkt zonder jou.