Droom groot, denk klein

Droom groot en denk klein

 

Veel CEO's en bedrijfseigenaren hebben grote dromen, maar zijn slecht in het uitvoeren ervan. Dingen worden te ingewikkeld. Maar waarom zou je niet met iets kleins beginnen? Jeff Bezos had een grote droom met Amazon, vandaar de naam. Hij wilde producten over de hele wereld verkopen. Hij begon echter klein door alleen boeken te verkopen. Om vanaf het begin te proberen 20 verschillende producten te verkopen zou echt fout zijn geweest. Hij had een visioen van hoe groot hij wilde dat Amazon zou worden, maar hij begreep dat hij om te beginnen bekend en vertrouwd moest zijn om met één product te beginnen. Het is een vergissing om te proberen alles voor alle mensen te zijn.

 

 

Diversifieer zorgvuldig

Sommige mensen diversifiëren om slechte prestaties op een bepaald gebied te compenseren. Een uitdaging die niet goed wordt aangepakt, wordt niet opgelost door diversificatie. Het kan een symptoom zijn van zakelijke onzekerheid. Wees een specialist. Bouw vertrouwen op in uw expertise. Wees niet wat je denkt dat mensen willen dat je bent. Bied een specialistische service als expert in uw vakgebied. Maak het leven van uw klanten gemakkelijker. Als je de wrijving uit het leven van de consument haalt, kun je vrijwel zelf je prijs zo goed als bepalen.

 

Begrijp de tijdgeest

De stemming van de tijd heeft invloed op uw bedrijf. De pandemie dwong ons allemaal verder de digitale wereld in. Degenen die het overleefden omarmden dit nieuwe digitale tijdperk en gaven dat door aan de klant. Ze hebben verandering voor ons allemaal mogelijk gemaakt. Ondanks het economische landschap zijn er overal kansen. Zoom is hier een goed voorbeeld van. Ze omarmden de digitale beweging, vonden hun plaats in de markt, begrepen wat mensen nodig hadden. Ze verbeterden vervolgens hun eerste propositie, streken de plooien glad en werden een oplossing voor videosamenwerking in plaats van alleen een oplossing voor videoconferenties.

 

Laat angst je niet tegenhouden om je dromen waar te maken

De economische onzekerheid als gevolg van de pandemie en nu het conflict tussen Oekraïne en Rusland heeft sommige ondernemers doen stoppen met dromen. Ze zijn bang. De angstmodus zorgt ervoor dat een bedrijf krimpt. Pak je mentale rust. Maak aanpassingen. Kies niet alleen de veilige route. Vind de kansen, droom groot en denk klein. Zoek naar een manier om systematisch veel geweldige kleine dingen te doen. Ga terug naar de basis.

 

Wees gedisciplineerd

Als u persoonlijk gedisciplineerd bent, zal uw bedrijf op een gedisciplineerde manier worden geleid. Creëer goede gewoonten en onderhoud ze. U bent de gezondheid van uw bedrijf. Het opbouwen en laten groeien van uw bedrijf kost tijd. Steek er de tijd in. Wees veerkrachtig. Wees niet zelfgenoegzaam. Zelfgenoegzaamheid kan u uw bedrijf kosten. Laat je niet afleiden en houd het simpel. Bouw een solide loyaal getalenteerd team om je heen.

 

 

Let's Get Started

"Choose a job you love and you will never work a day in your life." - Confucius

Sign Up