Vind je drive

Voel je je opgebrand of inspiratieloos? Vind je het moeilijk om 's ochtends op te staan en heb je weinig zin in je werk? Je bent niet alleen. Veel ondernemers hebben hier last van, maar dat betekent niet dat je vast moet blijven zitten. Er zijn veel manieren om je passie voor je werk terug te vinden en nieuw leven in te blazen. Hier zijn enkele manieren om je drive terug te vinden:

 

Vind je drive:  De beste 12 manieren

 

1. Verbeter je zelfbewustzijn

Zelfbewustzijn is het begrijpen en herkennen van jouw gedachten, gevoelens en gedragingen. Het kan ook worden omschreven als jouw inzicht in hoe anderen jou zien. Het verbeteren van je zelfbewustzijn kan een geweldige manier zijn om jezelf te vernieuwen omdat je je hierdoor meer bewust wordt van je sterke en zwakke punten. Bovendien kan het je helpen bewuster te worden van de keuzes die je maakt en de impact die die keuzes hebben op anderen. Door je zelfbewustzijn te verbeteren, kun je werken aan een evenwichtigere en authentiekere versie van jezelf.

 

2. Omring jezelf met fijne mensen

Een van de beste manieren om jezelf te vernieuwen, is door jezelf te omringen met gelijkgestemde mensen die jouw overtuigingen en waarden delen. Goede vrienden helpen je om optimistisch te blijven, zelfs in moeilijke tijden. Ze helpen je ook met beide benen op de grond te blijven staan en je te herinneren aan je prioriteiten. Tijd doorbrengen met fijne mensen is een geweldige manier om de batterijen op te laden en jezelf te verjongen; het hebben van de verkeerde mensen in je leven kan je echter van energie ontdoen.

 

3. Geef jezelf een time-out

Als je je overweldigd of gestrest voelt, kan het nuttig zijn om een stapje terug te doen en wat tijd voor jezelf te nemen. Misschien betekent dat een ontspannend bad nemen, je favoriete boek lezen of naar buiten gaan voor een wandeling. Wat je ook helpt ontspannen en verjongen, plan het in je dag zodat je het meeste uit je tijd kunt halen! Het kan ook een moment zijn om een pauze te nemen. Regelmatige pauzes geven je de tijd om je op te frissen, weg te zijn van huis en je ogen te openen voor datgene waar je misschien te veel mee bezig was om te zien.

 

vernieuw jezelf

 

4. Onthul je doel

Een doel is wat ons leven zin en richting geeft. Het helpt je gefocust te blijven op wat belangrijk is en motiveert je om vooruit te komen. Als we ons doel kennen, kunnen we putten uit een bron van innerlijke kracht en veerkracht die ons helpt om uitdagingen en tegenslagen te overwinnen.

 

Als je je verloren voelt of geen duidelijkheid hebt over je doel zijn er een paar dingen die je kunt doen om aan de slag te gaan. Denk eerst na over waar je gepassioneerd over bent. Door welke activiteiten voel je je levend en energiek? Welke problemen vind je belangrijk om op te lossen? Welke bijdrage wil je leveren aan de wereld?

 

Zodra je een paar aandachtsgebieden hebt gevonden, begin je te onderzoeken welke activiteiten of ervaringen jou kunnen helpen om dichter bij je doel te komen. Lees boeken, volg lessen of neem deel aan activiteiten die aansluiten bij jouw passies. Leg contact met vrienden met dezelfde interesses en waarden. Vraag jezelf af hoe je je unieke talenten en vaardigheden kunt gebruiken om het verschil te maken.

 

Als je je verbonden voelt met je doel is het gemakkelijker om gemotiveerd en geïnspireerd te blijven, wat het leven ook op je pad brengt. Wees dus niet bang om je doel bloot te leggen. Het is een manier om jezelf te vernieuwen en het leven te creëren dat je wilt leven.”

 

5. Bouw een nieuwe blauwdruk

Er kunnen veel redenen zijn waarom je een nieuwe blauwdruk moet maken om jezelf te vernieuwen. Misschien heb je een moeilijke tijd achter de rug en moet je opnieuw beginnen. Of misschien zit je vast in een sleur en moet je een nieuwe manier vinden om je leven te benaderen. Wat de reden ook is, het bouwen van een nieuwe blauwdruk kan een geweldige manier zijn om jezelf op te frissen en opnieuw te beginnen. Sommige mensen hebben zich tot spiritualiteit gewend, nieuwe mensen ontmoet of een nieuwe taal geleerd om die nieuwe blauwdruk te creëren en zelfvernieuwing te bereiken.

 

6. Onderzoek je beperkende overtuigingen

De reden waarom je je beperkende overtuigingen moet onderzoeken en veranderen, is om jezelf te vernieuwen. Als je je overtuigingen niet verandert, blijf je vastzitten op dezelfde plek en kom je niet verder. Je moet geloven dat je alles kunt bereiken. Je moet optimistisch zijn en je niet laten tegenhouden door je mislukkingen uit het verleden. Als je in jezelf gelooft, kun je alles bereiken.

 

7. Doorbreek je patronen

Er kan veel stagnatie in ons leven zijn als we niet oppassen. We kunnen vast komen te zitten in routines en patronen die ons niet dienen en voordat we het weten leven we niet meer ons leven - we leven gewoon onze gewoonten. Om uit deze sleur te breken en onszelf te vernieuwen, moeten we soms onze patronen doorbreken. Dit kan eng zijn, maar het is ook spannend! Het is een kans om opnieuw te beginnen en het leven met nieuwe ogen te zien. Dus als je het gevoel hebt dat je in een sleur zit, of als je het gevoel hebt dat je verandering nodig hebt, doorbreek dan je patronen en kijk wat er gebeurt. Het zal je misschien verbazen hoeveel leven er te beleven valt!

 

8. Transformeer je gewoontes

James Clear, een auteur en spreker over gewoonten, bespreekt de noodzaak om soms je gewoonten te veranderen om jezelf te vernieuwen. Hij geeft het voorbeeld van een persoon die probeert een nieuwe gewoonte te ontwikkelen om regelmatig te trainen. Als deze mensen alleen maar naar de sportschool gaan als ze daar zin in hebben, is hun kans op succes klein, omdat ze vertrouwen op hun gevoel om hun gedrag te dicteren. Als deze persoon echter zijn routine verandert en zich er werkelijk toe verplicht om naar de sportschool te gaan, zelfs als hij er geen zin in heeft, is de kans veel groter dat hij succesvol zal zijn omdat hij een gewoonte heeft gecreëerd die niet afhankelijk is van zijn gevoelens.

 

Hetzelfde principe is van toepassing op veel andere gebieden van het leven. Als je een betere schrijver wilt worden, moet je misschien je gewoonte veranderen om alleen te schrijven als je je geïnspireerd voelt. In plaats daarvan zou je je kunnen verplichten om elke dag een bepaalde tijd te schrijven, ongeacht hoe geïnspireerd je je voelt. Dit zal je helpen de gewoonte te ontwikkelen om regelmatig te schrijven, wat essentieel is om een betere schrijver te worden.

 

Dus als je jezelf wilt vernieuwen, moet je soms je gewoontes veranderen.

 

9. Oefen van dankbaarheid

Dankbaarheid is een van de belangrijkste aspecten van het leven en ook een van de gemakkelijkst te verwaarlozen aspecten. Als je je down voelt, kan het niet gemakkelijk zijn om iets te vinden om dankbaar voor te zijn. De tijd nemen om je te concentreren op de goede dingen in je leven kan je echter helpen om je humeur te verbeteren, jezelf te vernieuwen en eventuele negativiteit te verminderen.

 

Dankbaarheid is een vorm van zelfzorg die vaak over het hoofd wordt gezien. Als je de tijd neemt om alle goede dingen in je leven te waarderen, kan dat helpen om dingen in perspectief te plaatsen. Het kan ook je humeur verbeteren en je gelukkiger maken.

 

Als je je neerslachtig, gestrest of overweldigd voelt, kan wat tijd nemen voor dankbaarheid precies zijn wat je nodig hebt. Het kan je helpen om weer contact te maken met wat belangrijk is in het leven en je batterijen op te laden. Dus waarom zou u het niet eens proberen? Begin met het opschrijven van drie dingen waar je elke dag dankbaar voor bent. Het lijkt misschien klein, maar het kan een groot verschil maken.

 

10. Zie je angsten onder ogen

Er zijn veel redenen waarom je je angsten onder ogen moet zien om jezelf te vernieuwen. Een van de belangrijkste redenen is dat wanneer je je angsten onder ogen ziet, je meer over jezelf leert. Je leert wat je angsten zijn en je leert er ook mee om te gaan. Dit is een belangrijke stap in persoonlijke groei en kan je helpen sterker, minder angstig en zelfverzekerder te worden.

 

Een andere reden waarom je je angsten onder ogen moet zien, is dat ze je kunnen helpen ze te overwinnen. Als je je angsten onder ogen ziet, bewijs je dat je ze aankunt. Dit kan je het vertrouwen geven dat je nodig hebt om toekomstige uitdagingen te overwinnen. Als je dat niet doet, kan je je geblokkeerd en ongeïnspireerd voelen.

 

Ten slotte is het onder ogen zien van je angsten een geweldige manier om je gevoel van eigenwaarde te vergroten. Als je iets bereikt waar je bang voor was, voelt dat geweldig! Het geeft je het gevoel dat je alles kunt. Dit soort positieve bekrachtiging kan erg nuttig zijn om je zelfvertrouwen te vergroten en je te helpen gemotiveerd te blijven.

 

11. Geef terug aan de gemeenschap

Wanneer heb je voor het laatst iets volkomen onbaatzuchtig gedaan zonder er iets voor terug te verwachten? Als je het je niet meer kunt herinneren, is het tijd om iets terug te doen. Iets aardigs doen voor iemand anders - of het nu gaat om een donatie, tijd vrijmaken of gewoon een goede sfeer sturen - kan je helpen om je meer verbonden te voelen met de wereld en gelukkiger in het algemeen. Tony Robbins zegt: "Geven is de hoogste vorm van weten." Het is een eenvoudig concept, maar een dat moeilijk in de praktijk te brengen kan zijn. Als onze problemen en worstelingen ons in de weg zitten, kan het moeilijk zijn om aan iemand anders te denken. Maar als we ons best doen, merken we vaak dat teruggeven goed voelt en ons helpt moeilijke tijden door te komen.

 

12. Start een nieuw ochtendritueel

De meeste mensen leiden een erg druk leven en hebben geen tijd voor zichzelf. Maar als je niet de tijd neemt om jezelf te vernieuwen, zul je niet in staat zijn om je best te doen voor anderen. Jim Rohn zei dat je elke dag moet beginnen met het zetten van de toon voor de rest van de dag. Hij raadde je aan dit te doen door iets te doen waar je blij van wordt, zoals lezen, sporten of tijd doorbrengen met dierbaren. Earl Nightingale zei dat je een lijst met je doelen moet maken en die elke ochtend moet bekijken. Dit zal je helpen gefocust te blijven op wat belangrijk voor je is. Deze aanbevelingen kunnen u helpen uw dag met een positieve instelling te beginnen en de toon zetten voor een succesvolle dag.

 

Laatste woorden

Zoals je kunt zien, zouden we allemaal dagelijks vernieuwing moeten oefenen om te blijven groeien, ontwikkelen, slagen en blijven steken op dat gevreesde plateau. Er zijn veel andere dingen die je kunt doen, en hopelijk heeft deze blog je inzicht gegeven in de stappen die je vandaag kunt nemen om vooruit te komen.

 

Veelgestelde vragen

Wat betekent jezelf vernieuwen?

Jezelf vernieuwen betekent voortdurend werken aan jezelf te verbeteren. Het betekent nieuwe dingen leren, nieuwe doelen stellen en jezelf uitdagen. Het gaat erom proactief te zijn in je leven en nooit op je lauweren te rusten. Jim Rohn zei: "Je bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie je de meeste tijd doorbrengt." Dus, om een beter mens te worden, kun je jezelf omringen met positieve mensen die je zullen aanmoedigen om je potentieel te bereiken.

 

Hoe jezelf mentaal vernieuwen?

De eerste stap is om je meer bewust te worden van je gedachten en gevoelens. Eckhart Tolle raadt aan om elke dag tijd te besteden aan het observeren van je gedachten en gevoelens zonder oordeel. Dit kan je helpen beter te begrijpen wat er in je hoofd gebeurt en hoe je je voelt.

 

De tweede stap is leren loslaten. Tolle leert dat we vaak vast komen te zitten in onze gedachten en gevoelens en ze niet loslaten voordat ze ons pijn hebben gedaan. Hij beveelt aan dat we leren onze gedachten en gevoelens los te laten wanneer ze ons niet langer dienen.

 

De derde stap is het ontwikkelen van een gevoel van onthechting. Tolle leert dat we onszelf en onze gedachten en gevoelens van een afstand moeten kunnen zien. Dit kan ons helpen dingen niet zo persoonlijk op te vatten en minder reactief te zijn.

 

De vierde stap is het oefenen van mindfulness. Tolle leert dat de sleutel tot leven in het huidige moment mindfulness is. Hij raadt aan om te oefenen met mindful zijn door aandacht te schenken aan onze adem en de omgeving.

 

De vijfde stap is om in het moment te leven. Tolle leert dat de sleutel tot geluk in het moment leven is, en hij beveelt aan dat we dit doen door ons bewust te zijn van het huidige moment.

 

Door deze stappen te volgen, kun je beginnen jezelf mentaal te vernieuwen.

 

Vergeet niet, “failing to learn is learning to fail."

Profile Analysis

We start by building a profile of your unique personality, strengths, and opportunities. Then we'll match you with a specialized career consultant who will be your point person throughout the process.

Passion Plan

You'll work with your consultant to design a clear vision of your personal and professional passions. Together you'll brainstorm career options, available jobs, and brands with aligned values to unlock new opportunities.  

Dream Placement

Your consultant will provide resources to find jobs, develop your skillsets, target employers, and land the perfect job. This consultant remains your contact to provide ongoing support along your career journey.

Let's Get Started

"Choose a job you love and you will never work a day in your life." - Confucius

Sign Up