Voorbereid op alles

Niemand weet wat de toekomst brengt. Maar door je op van alles en nog wat voor te bereiden kunnen ondernemersrisico’s minimaliseren en kansen maximaliseren. Hier zijn enkele tips om u te helpen voorbereid te zijn op álles in uw bedrijf.

 

Overweeg alle mogelijke zakelijke triggers die van invloed kunnen zijn op uw bedrijf en plan dienovereenkomstig. Wees proactief, niet reactief. Zorg dat u een crisisbeheersingsplan bij de hand hebt voor het geval zich onverwachte gebeurtenissen voordoen. En blijf altijd flexibel, zodat je je kunt aanpassen als dat nodig is. Door voorbereid te zijn, kun je alles aan wat op je pad komt.

 

Wat is een trigger in het zakendoen?

 

Een trigger in je bedrijf verwijst naar een gebeurtenis of actie die een reactie uitlokt. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een trigger in zijn verkoopstrategie hebben: als een klant een bepaald bedrag uitgeeft krijgt hij korting op zijn volgende aankoop. Triggers kunnen ook verwijzen naar marktveranderingen of invloeden van buitenaf die een bedrijf ertoe aanzetten zijn plannen of strategieën te wijzigen. Over het algemeen dienen triggers als katalysatoren voor verandering binnen een bedrijf.

 

Het belang van zakelijke triggers

Tijdens de coronapandemie werden zakelijke triggers nóg belangrijker dan voorheen omdat bedrijven voor ongekende uitdagingen stonden. Met snel veranderende markten en de impact van wereldwijde gebeurtenissen kan het hebben van een duidelijk plan voor het activeren van specifieke acties bedrijven helpen om wendbaar te blijven en zich aan te passen aan veranderingen.

 

Triggers kunnen ook structuur bieden voor besluitvorming en helpen bij het prioriteren van taken in tijden van onzekerheid. Het hebben van goed gedefinieerde triggers kan een bedrijf helpen op koers te blijven en zijn doelen te bereiken in een uitdagende omgeving.

 

 

Top 15 zakelijke triggers

 

Hier zijn mijn top 15 zakelijke triggers van 2023

 

1. De COVID-19-pandemie heeft een enorme impact gehad op bedrijven, waardoor ze gedwongen werden hun activiteiten om te gooien of volledig te veranderen.

 

2. De verschuiving naar werken op afstand en online winkelen heeft de vraag naar technologie en digitale oplossingen doen toenemen.

 

3. De aanhoudende handelsoorlog tussen de VS en China heeft de wereldwijde toeleveringsketens aangetast en voor onzekerheid op de markt gezorgd.

 

4. Klimaatverandering en duurzaamheid zijn belangrijke overwegingen geworden voor consumenten en bedrijven, wat heeft geleid tot een toename van groene initiatieven en opties voor schone energie.

 

5. Het groeiende belang van gegevensbescherming heeft geleid tot nieuwe regelgeving, zoals de AVG in Europa en de CCPA in Californië.

 

6. De cannabisindustrie breidt zich snel uit naarmate meer landen de stof legaliseren voor medisch of recreatief gebruik.

 

7. De opkomst van streamingdiensten en de neergang van de traditionele kabel hebben de media- en entertainmentindustrie ontwricht.

 

8. De platformeconomie, met modellen als Uber en Airbnb, verandert de manier waarop mensen werken en zaken doen.

 

9. Virtual en augmented reality-technologie wordt geïmplementeerd in verschillende sectoren, van de gezondheidszorg tot de detailhandel.

 

10. De deeleconomie, met bedrijven als WeWork en dergelijke, wordt steeds populairder omdat consumenten ervaringen belangrijker vinden dan eigendom.

 

11. De toenemende populariteit van veganisme heeft geleid tot een vraag naar plantaardige producten in industrieën zoals voeding en mode.

 

12. Kunstmatige intelligentie blijft zich ontwikkelen en heeft gevolgen voor meerdere sectoren, waaronder transport, gezondheidszorg en financiën.

 

13. Er is steeds meer aandacht voor geestelijke gezondheid op het werk, waarbij de nadruk wordt gelegd op het welzijn van werknemers en het bieden van ondersteunende middelen.

 

14. De opkomst van social media influencers heeft de manier veranderd waarop bedrijven hun producten op de markt brengen en adverteren.

 

15. Het lopende Brexit-proces heeft geleid tot onzekerheid voor in het VK gevestigde bedrijven en degenen die zakendoen met dat land.

 

Hoe kunnen zakelijke triggers u helpen slagen?

 

Zakelijke triggergebeurtenissen kunnen u de mogelijkheid bieden om de gevestigde concurrentie uit te schakelen en naam te maken als een succesvolle ondernemer. Door triggergebeurtenissen te identificeren, zoals veranderingen in technologie of markttrends, kunnen bedrijven kansen vinden om hun strategieën te veranderen en als beste uit de bus te komen.

 

Deze triggergebeurtenissen kunnen ook dienen als waarschuwingssignalen, waardoor bedrijven zich kunnen aanpassen voordat ze negatief worden beïnvloed door externe factoren. Op de hoogte blijven van triggergebeurtenissen en er actief naar op zoek gaan, kan aanzienlijk bijdragen aan het succes van uw bedrijf. Laat u dus niet verrassen door triggergebeurtenissen - gebruik ze in uw voordeel en zie hoe uw bedrijf floreert.

 

Wat kan worden bereikt met behulp van triggers?

 

Triggers kunnen worden gebruikt in verkoop en marketing om de verkoop te verhogen of een product of dienst te promoten. Ze kunnen ook worden gebruikt om met een baanbrekend idee of oplossing voor een probleem te komen. Een trigger kan klanten bijvoorbeeld herinneren aan een speciale promotie, wat leidt tot meer verkopen. In brainstormsessies kunnen triggers helpen nieuwe ideeën of innovaties voor het product of de dienst van een bedrijf op gang te brengen. Over het algemeen kunnen triggers de verkoop- en marketinginspanningen verbeteren en helpen bij het vinden van creatieve oplossingen.

 

Triggergebeurtenissen kunnen in het bedrijfsleven worden gebruikt om nieuwe verkopen te stimuleren en interesse in een product of dienst te wekken. Bedrijven kunnen hun beleid strategisch aanpassen door een triggergebeurtenis te identificeren en te profiteren van het huidige omstandigheden. Dit kan leiden tot meer succes en betere resultaten voor het bedrijf.

 

Nieuw onderzoek suggereert dat het opnemen van triggergebeurtenissen in bedrijfsstrategieën een aanzienlijke invloed kan hebben op zakelijk succes. Uit een onderzoek van de Harvard Business School bleek bijvoorbeeld dat het opnemen van triggergebeurtenissen in advertenties leidde tot een gemiddelde stijging van 25% in de verkoop. Over het algemeen kan het gebruik van triggergebeurtenissen een waardevol hulpmiddel zijn voor bedrijven die nieuwe verkopen willen stimuleren en hun succes willen vergroten.

 

Wat activeert een bedrijfscontinuïteitsplan?

Een bedrijfscontinuïteitsplan wordt meestal geactiveerd door seismische gebeurtenissen zoals natuurrampen of significante technologische storingen. Het kan echter ook worden ingegeven door snelle bedrijfsgroei of veranderingen in de zakelijke omgeving. Een bedrijf kan ervoor zorgen dat ze voorbereid zijn om onverwachte uitdagingen aan te gaan en effectief te blijven opereren door een plan te hebben. Het is belangrijk voor bedrijven om hun continuïteitsplan regelmatig te herzien en bij te werken om ervoor te zorgen dat ze klaar zijn voor mogelijke verstoringen.

 

Door proactief en voorbereid te zijn, kan een bedrijf de impact van onverwachte gebeurtenissen op zijn activiteiten en het algehele succes minimaliseren. Een solide bedrijfscontinuïteitsplan kan een bedrijf uiteindelijk helpen moeilijke situaties te overleven en op de lange termijn te gedijen.

 

Onthoud: “Succes is niet voor de happy few. Het is voor hen die de meeste stappen zetten en hun eigen gedachten kunnen overwinnen.”

Hoi ik ben Sipko Visser, Businesscoach, spreker, blogger en oprichter van ondernemers TV. Sinds 2018 heb ik tientallen bedrijven in het MKB geholpen om hun doelen te behalen. Van eenpitters tot de teams van grote bedrijven. Mijn klanten werken met mij omdat ik een bewezen aanpak heb die meer oplevert dan ze kost. Als je belangstelling hebt om dor mij gecoacht te worden en het daar eens over wil hebben boek dan even een afspraak in mijn agenda via de website of LinkedIn.

 

Groet

 

Sipko

Let's Get Started

"Choose a job you love and you will never work a day in your life." - Confucius

Sign Up