Wat is een BHAG?

Wat is een BHAG? Het is een groot, harig, gedurfd doel. Het is een doel dat zo groot en uitdagend is dat het onmogelijk lijkt. Maar dat is precies waarom je er een nodig hebt.

 

Wat is een Big Hairy Audacious Goal (BHAG)?

Het is een gedurfde, ambitieuze visie voor het opschalen van een organisatie of bedrijf. Dit type doel wordt doorgaans geassocieerd met bedrijven als Apple, Google en Amazon – organisaties die bekend staan om hun innovatieve producten en succesvolle groeistrategieën.

 

Jim Collins en Jerry Porras introduceerden het concept van een BHAG voor het eerst in hun boek "Built to Last: Successful Habits Visionary Companies". Volgens Collins en Porras zijn BHAG's niet alleen verheven visies of doelen - het zijn doelen die elk aspect van de activiteiten van een organisatie sturen. Ze moeten toekomstgericht, uitdagend, inspirerend, motiverend, realistisch en haalbaar zijn.

 

Hoewel er geen vaste formule is voor het creëren van een succesvolle BHAG hebben bedrijven die hun doelen met succes hebben bereikt doorgaans gemeenschappelijke kenmerken. Deze omvatten het hebben van het juiste team, het ontwikkelen en volgen van een duidelijke strategie en visie, het stellen van haalbare maar uitdagende mijlpalen en het focussen op continue verbetering.

 

Uiteindelijk gaat een groot harig gedurfd doel over het opschalen van je organisatie om succes te behalen op het hoogst mogelijke niveau. Als je je bedrijf naar een hoger niveau wilt tillen, is een BHAG wellicht precies wat je nodig heeft!

 

Waarom is een BHAG nuttig?

Een groot, harig, gedurfd doel is een waardevol hulpmiddel voor bedrijven die hun doelen willen bereiken en nieuwe hoogten willen bereiken. Vaak gebruikt door bedrijven zoals NASA in de jaren zestig, dient een BHAG als katalysator voor het stimuleren van innovatie en het motiveren van teams om nieuwe niveaus van succes te bereiken.

 

In de kern is een BHAG een ambitieus doel dat teams uitdaagt om groter te denken en harder te werken. Het kan iets zijn dat schijnbaar onbereikbaar lijkt, zoals 'de man op de maan laten landen', die in de jaren zestig beroemd werd verdedigd door John F. Kennedy. Bedrijven kunnen verborgen potentieel vinden en echte vooruitgang boeken door een gedurfd doel te stellen dat mensen buiten hun comfortzone duwt.

 

Of het nu gaat om het ontwikkelen van een nieuw product of het lanceren van een marketingcampagne, het creëren van een BHAG kan je helpen je belangrijkste prioriteiten te identificeren en je te concentreren op het bereiken van je uiteindelijke doel. Met de juiste combinatie van strategie en vastberadenheid kan je bedrijf succes behalen op voorheen onvoorstelbare niveaus.

 

 

 

 

 

BHAG – Sipko Visser

 

De geschiedenis van de BHAG - Big Hairy Audacious Goal

Het concept heeft een lange en legendarische geschiedenis. Het idee stamt uit de jaren zestig en werd verdedigd door bedrijfsleiders die geloofden dat het stellen van ambitieuze maar haalbare doelen innovatie en groei zou kunnen stimuleren. Hoewel de echte BHAG tegenwoordig nog steeds op grote schaal wordt gebruikt, is het geëvolueerd met gemeenschappelijke technieken die bedrijven helpen om gemeenschappelijke doelen te bereiken en samen hun echte BHAG te bereiken.

 

Of je nu werkt aan een nieuwe productlancering of de strategie van je bedrijf voor het komende jaar ontwikkelt, het opzetten van een BHAG kan een uiterst effectieve manier zijn om je team te stimuleren en resultaten te behalen. Met duidelijke en gerichte doelen die uitdagend maar toch haalbaar zijn kan je een man op de maan laten landen zoals JFK deed, waar anderen hebben gefaald en echt succes behalen.

 

Soorten BHAG's

Dit concept werd oorspronkelijk gepopulariseerd door Jim Collins in zijn boek “Built to Last”, gepubliceerd in 1994. In deze context is een BHAG een ambitieus doel dat je organisatie zichzelf stelt; het verlegt de grenzen van wat mensen denken dat mogelijk is en inspireert hen om samen te werken om iets groots te bereiken. Er zijn verschillende soorten BHAG's:

 

1) Prestatiegericht. Deze BHAG's stellen doelen voor prestatieniveaus, zoals een verdubbeling van de omzet of een toename van het marktaandeel met 20 procent over vijf jaar. Deze doelen kunnen heel inspirerend en motiverend zijn voor teams omdat ze je een objectieve maatstaf voor succes geven. En als je de doelen haalt, kun je de erkenning en beloningen krijgen die daarbij horen.

 

2) Op de missie gebaseerd. Deze doelen zijn erop gericht om het leven van mensen op de een of andere manier te veranderen of te verbeteren. Misschien werkt je organisatie aan het oplossen van een specifiek maatschappelijk probleem of aan het helpen van mensen die het minder hebben dan anderen. Naast het helpen van degenen die het nodig hebben, inspireren missie gebaseerde BHAG's werknemers ook door hen eraan te herinneren waarom ze in de eerste plaats in hun vakgebied zijn gekomen en door hen in staat te stellen hun waarden dagelijks na te leven terwijl ze werken.

 

3) Toekomstgericht. In plaats van te kijken naar wat er al is gebeurd, kijken toekomstgerichte BHAG's naar wat er zal gebeuren als er niets verandert - bijvoorbeeld je organisatie laten groeien om een nog grotere impact te hebben of het versnellen van technologische vooruitgang om van de wereld een betere plek te maken.

 

4) Leergericht. Bij deze BHAG's gaat het erom je kennis uit te breiden en nieuwe dingen te ervaren door iets compleet nieuws te proberen dat nog nooit eerder is gedaan. Ze kunnen zo simpel zijn als het lanceren van een geheel nieuwe productlijn of dienst of complexer, zoals betrokken raken bij een gloednieuw vakgebied waar je niet veel ervaring mee hebt. 

 

Welk type BHAG geschikt is voor je organisatie hangt af van verschillende factoren, zoals wat je het meest drijft, wie je probeert te bereiken en wat je probeert te bereiken. Maar welk type je ook kiest, het stellen van een groot en gedurfd doel zal je organisatie helpen nieuwe hoogten te bereiken en je medewerkers te inspireren om hun best te doen.

 

Voorbeelden van BHAG's

In de jaren zestig probeerde Nike zijn concurrenten, waaronder Adidas, te 'verpletteren'. Gericht op het bereiken van grootsheid, richtten ze hun vizier hoog en mikten ze op de maan met hun ambitieuze doel om 's werelds toonaangevende atletiekmerk te worden.

 

Onderweg werd Nike geconfronteerd met uitdagingen en obstakels die de voortgang gemakkelijk hadden kunnen laten ontsporen. Maar door vastberadenheid, vastberadenheid en een niet-aflatende focus op innovatie en kwaliteit hebben ze hun doel bereikt om de wereldleider in sportkleding te worden.

 

Of je nu een belangrijke zakelijke prestatie nastreeft of gewoon probeert fit en actief te blijven, onthoud dat alles mogelijk is met hard werken en doorzettingsvermogen. Dus richt je vizier hoog, blijf vooruitgaan en verpletter het! Je kunt het. Net als Nike deed met hun maanmissie, kun je grootsheid bereiken en je doelen verpletteren.

 

Een van de bekendste voorbeelden van een BHAG is het ambitieuze doel van Elon Musk om reizen naar Mars te realiseren. Musk, oprichter en CEO van SpaceX, spreekt al lang over zijn wens om Mars met mensen te koloniseren. In 2012 kondigde hij aan dat SpaceX hoopte tegen 2018 een onbemande missie naar de Rode Planeet te sturen en tegen 2024 een bemande missie. Musk heeft aanzienlijke middelen besteed aan de ontwikkeling van herbruikbare lanceervoertuigen, nieuwe raketmotoren en andere geavanceerde ruimtetechnologieën om dit doel te bereiken.

 

Een ander voorbeeld van een ambitieuze BHAG komt van Jeff Bezos, oprichter en CEO van Amazon. In 2016 kondigde Bezos zijn voornemen aan dat Amazon "het meest klantgerichte bedrijf ter wereld" zou worden. Deze visie inspireerde Amazon-medewerkers en motiveerde hen om manieren te vinden om het leven van hun klanten gemakkelijker te maken door middel van innovatie. De ambitie van Bezos leidde tot verbeteringen in de klantenservice, zoals Amazon Prime Now, dat boodschappen binnen twee uur bezorgt in geselecteerde steden, en spraak gestuurde Alexa-technologie die klanten helpt artikelen te kopen zonder hun computer of telefoon te gebruiken.

 

Tot slot is Ikea weer een uitstekend voorbeeld van een succesvolle BHAG. Deze retail gigant startte in 1985 om tegen 2020 een van 's werelds top drie meubelretailers te worden. Ze bereikten dit doel eerder dan gepland, voornamelijk dankzij hun focus op een duurzame operatie en hun toewijding om stijlvol meubilair aan te bieden tegen betaalbare prijzen. In 2020 waren ze de grootste meubelverkoper ter wereld geworden, met meer dan 400 winkels in 50 landen.

 

Wat zijn de BHAG-categorieën?

In 1996, toen de eerste versie van het BHAG-raamwerk werd geïntroduceerd, waren er drie categorieën: mensen, processen en onderwijs. Het onderliggende principe was dat alle goede bedrijfsprocessen zijn opgebouwd rond geweldige individuen die anderen kunnen leiden en inspireren om te slagen. In 1998 is daar een vierde categorie aan toegevoegd: technologie omdat het te belangrijk is om over het hoofd te zien bij het creëren of verbeteren van een proces.

 

Sindsdien zijn er veel veranderingen en aanpassingen geweest op basis van feedback van gebruikers. Een voorbeeld is de toevoeging van een extra op tijd gebaseerde dimensie met de Goal Operations Breakdown Structure (GOB), die is afgeleid van de Agile-methodiek om teams inzicht te geven in hoe specifieke veranderingen het doel als geheel zullen beïnvloeden. Een ander voorbeeld is de recente aanpassing van de Toolbox-component op basis van Lean-concepten, waardoor gebruikers eenvoudig toegang krijgen tot een breed scala aan sjablonen, checklists en formulieren om hun processen te verbeteren.

 

Klassieke BHAG's

 

Wat zijn enkele klassieke BHAG's?

Classic Big Hairy Audacious Goals (BHAG's) zijn ambitieuze en inspirerende doelen die organisaties kunnen motiveren en naar succes kunnen leiden. Voorbeelden kunnen van alles zijn, van het genereren van miljarden aan verkopen tot het worden van een wereldleider in een specifieke branche. Hier zijn tien voorbeelden van klassieke BHAG's:

 

1. Het eerste koolstofneutrale bedrijf ter wereld worden – dit kan het opzetten van hernieuwbare energiebronnen omvatten, het kopen van koolstofcompensaties, het investeren in groene technologie en het opnieuw evalueren van transportmethoden om de CO2-uitstoot te verminderen.

 

2. Wereldleider worden op een bepaald gebied of in een bepaalde branche – dit doel kan variëren van een revolutie in de zorgverleningssystemen tot de go-to-bestemming voor reisdiensten worden.

 

3. Productieprocessen zonder afval realiseren - dit doel omvat het ontwerpen van duurzame productieprocessen die afval minimaliseren en hulpbronnen maximaliseren door creatieve manieren te vinden om materialen opnieuw te gebruiken of te recyclen.

 

4. Innovatieve producten ontwikkelen – dit doel omvat het verleggen van de grenzen van creativiteit en ontwerp om efficiëntere en geavanceerdere producten te produceren dan het aanbod van concurrenten. Voorbeelden zijn elektrische voertuigen, slimme huizen en toepassingen van kunstmatige intelligentie

 

5. Een organisatiecultuur van samenwerking creëren - deze BHAG bevordert een omgeving waarin teams worden aangemoedigd om samen te werken en vrijelijk ideeën te delen om snel succesvolle resultaten te behalen tussen afdelingen of divisies.

 

6. Een hoge mate van klanttevredenheid bereiken – dit doel vereist het voortdurend monitoren van klantfeedbackgegevens, het vinden van manieren om klanten beter van dienst te zijn, het verbeteren van de dienstverlening op basis van de vraag van de klant, en het snel reageren wanneer zich problemen voordoen met vragen of klachten van de klantenservice.

 

7. Nieuwe technologieën implementeren – dit doel houdt in dat we de technologische vooruitgang voor moeten blijven, zodat organisaties concurrerend kunnen blijven en tegelijkertijd hoge veiligheids- en beveiligingsnormen kunnen handhaven voor de behoeften van klanten op het gebied van gegevensprivacybescherming en de prestatiemaatregelen van de werkstations van werknemers.

 

8. Verhogen van de winst – dit kan het identificeren van nieuwe inkomstenstromen door middel van innovatieve producten of diensten inhouden, het verkennen van marketingstrategieën voor productpromotiecampagnes gericht op verschillende demografische categorieën, uitbreiden naar internationale markten, enz.

 

9. Hoogwaardige werknemersbetrokkenheid genereren – deze doelstelling richt zich op het creëren van een inspirerende werksfeer waar werknemers zich gewaardeerd voelen voor hun bijdragen door het aanbieden van incentives zoals bonussen of promoties op basis van prestatiestatistieken. Het omvat ook het bieden van optimale werkomstandigheden, waaronder flexibele uren, toegang tot opleidingsmogelijkheden, plannen voor professionele ontwikkeling, teambuildingactiviteiten, enz.

 

10. Sterke corporate governance tot stand brengen – in dit voorbeeld moeten bedrijven ernaar streven om alle overheidsvoorschriften na te leven en tegelijkertijd intern beleid te implementeren dat zorgt voor transparantie, verantwoordingsplicht, de billijke behandeling van belanghebbenden, ethisch gedrag onder bestuursleden/executives, enz. Dit zal helpen om vertrouwen op te bouwen onder klanten/investeerders en moedig maatschappelijk verantwoorde praktijken in de hele organisatie aan.

 

Wat is het verschil tussen bedrijfsvisie en BHAG?

Op het meest basale niveau is het verschil tussen een bedrijfsvisie en een BHAG dat een visie een interne transformatie is die een organisatie hoopt te bereiken. Tegelijkertijd is een BHAG een lange termijn doel om medewerkers te inspireren en groei te stimuleren. Beide zijn essentieel voor het creëren en behouden van momentum binnen een organisatie, maar ze dienen verschillende doelen en vereisen verschillende benaderingen.

 

Of je nu een startup leidt of een gevestigd bedrijf runt, het hebben van duidelijke interne doelen is cruciaal voor succes. Terwijl de algemene visie van je bedrijf de richting bepaalt waar je als organisatie naartoe wilt richt je BHAG zich op de specifieke doelen die je hoopt te bereiken om daar te komen. Dit kan het uitbreiden naar nieuwe markten zijn, het innoveren van nieuwe producten of het bereiken van een bepaald niveau van omzetgroei.

 

Tegelijkertijd is het hebben van een interne visie niet voldoende om innerlijke transformatie te stimuleren. Om werknemers echt te betrekken en aan te zetten tot actie, moet je je lange termijn doelen communiceren en hen concrete stappen geven die ze kunnen nemen om die doelen te bereiken. Dit kan inhouden dat er specifieke doelen worden gesteld voor de prestaties van werknemers of dat er opleidingsmogelijkheden worden aangeboden die hen helpen hun vaardigheden en capaciteiten te ontwikkelen.

 

Uiteindelijk zijn zowel een bedrijfsvisie als BHAG essentiële hulpmiddelen voor het begeleiden van interne transformatie en het motiveren van medewerkers om hogere niveaus van succes te bereiken. Door de cruciale verschillen tussen deze twee concepten te begrijpen, kunt je je interne strategie beter afstemmen op je bredere organisatiedoelen en ervoor zorgen dat iedereen in je bedrijf werkt aan een gedeelde visie.

 

Waarom werken BHAG's zo goed?

BHAG's, of grote, harige, gedurfde doelen, zijn een krachtig hulpmiddel voor succesvolle bedrijven die hun zakelijke doelstellingen willen bereiken. Ze zijn kwantitatief, met duidelijke doelen en specifieke tijdlijnen die bedrijven aanmoedigen om buiten de gebaande paden te denken en zichzelf naar nieuwe hoogten te duwen.

 

Tegelijkertijd zijn BHAG's kwalitatief en gebruiken ze creatief en innovatief denken om unieke oplossingen te vinden voor complexe problemen. Deze combinatie van kwantitatief en kwalitatief denken maakt BHAG's tot een ongelooflijk effectieve strategie voor bedrijven die op zoek zijn naar groei en succes.

 

Of je nu een beginnende startup bent of een gevestigd bedrijf dat de concurrentie voor wil blijven, het implementeren van een BHAG is een geweldige manier om resultaten te behalen en gemotiveerd te blijven om je zakelijke doelen te bereiken.

 

Hoe creëer je je BHAG?

Ben je op zoek naar een groot, ambitieus doel voor jezelf? Een BHAG, of 'groot, harig, gedurfd doel', kan je helpen de lat hoog te leggen en te werken aan het bereiken van iets werkelijk ongelooflijks.

 

In de kern gaat een BHAG helemaal over rolmodellering en het nabootsen van het gedrag van andere succesvolle individuen. Om je eigen BHAG vorm te geven begin je met het identificeren van iemand die het doel al heeft bereikt. Bestudeer hun acties en gedragingen nauwkeurig, op zoek naar patronen of gemeenschappelijke draden die de sleutel tot hun succes kunnen zijn.

 

Welke vaardigheden moet je ontwikkelen? Welke mindsets moet je aannemen? Door je BHAG duidelijk te verwoorden en specifieke, uitvoerbare stappen te zetten om dit te bereiken, kunt je werken aan het creëren van een mooie en welvarende toekomst.

 

Tot slot…

Zoals we hebben gezien, is BHAG een doel dat zo groot en ontmoedigend is dat je nauwelijks kunt geloven dat het mogelijk is. Maar dat is het hele punt: als je een BHAG instelt, strek je jezelf uit om iets geweldigs te bereiken. En als je eenmaal je doel hebt bereikt, stel je een nieuw doel nog groter en beter. Nike past deze strategie al jaren met groot succes toe. Wat zou je bedrijf kunnen doen als het een BHAG instelt?

 

 

 

 

Veel gestelde vragen

 

Wat betekent Bhag?

BHAG staat voor "Big Hairy Audacious Goal." Dit is een soort ambitieus doel dat is ontworpen om werknemers te inspireren en hen aan te moedigen zichzelf en het bedrijf te pushen om iets groots te bereiken. BHAG's worden doorgaans opgesteld door het hogere management maar het is belangrijk dat iedereen in de organisatie in deze doelen gelooft, zodat ze een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan het bereiken ervan.

 

Er zijn verschillende belangrijke kenmerken van een goede BHAG:

 

1. Het moet gedurfd zijn – Een BHAG moet iets zijn dat op het eerste gezicht moeilijk of zelfs onmogelijk lijkt, maar mogelijk haalbaar is als je de juiste strategie hebt en mensen die eraan werken.

 

2. Het moet een duidelijke eindstreep hebben – je BHAG moet een duidelijk doel zijn dat iedereen in de organisatie kan begrijpen en visualiseren. Dit zal hen helpen geconcentreerd en gefocust te blijven terwijl ze werken aan het bereiken van dit doel.

 

3. Het moet meetbare succescriteria hebben – Zorg er tijdens het ontwikkelen van je BHAG voor dat je specifieke maatstaven voor succes vaststelt, zodat je weet wanneer je het hebt bereikt.

 

4. Het moet aansluiten bij je missie en waarden - het moet de doelen en overtuigingen van je organisatie weerspiegelen, zodat werknemers gemotiveerd zijn om er elke dag aan te werken.

 

5. Het moet dynamisch zijn – Een goede BHAG is iets dat altijd vooruitgaat, ook al is het nog niet helemaal waar je het wilt hebben. Dit betekent doorgaan met het verfijnen van je strategie, het stellen van nieuwe doelen en het aanpassen van je tactiek naarmate je dichter bij het bereiken van het grotere doel komt.

 

Over het algemeen moet een BHAG iets zijn dat je werknemers opwindt en motiveert en hen tegelijkertijd aanspoort om geweldige dingen te bereiken. Als je een gedurfd doel kunt creëren dat aansluit bij de missie en waarden van je bedrijf, zal dit je helpen een sterker team op te bouwen en succes te behalen op de lange termijn.​

 

Ander woord voor BHAG?

Een mogelijk woord dat kan worden gebruikt om een BHAG te beschrijven, is een 'groot doel'. Veel ondernemers gebruiken de term "BHAG" als een verzamelnaam om hun zakelijke lange termijn doelstellingen te beschrijven. Het kan echter ook specifiek verwijzen naar grote maar tastbare doelen die bedrijven zichzelf stellen om vooruitgang te boeken en innovatie te stimuleren.

 

Er zijn veel verschillende soorten BHAG's en ze kunnen veel verschillende vormen aannemen. Enkele voorbeelden zijn het ontwerpen van 's werelds eerste vliegende auto of het maken van software die het leven van de mens efficiënter zal maken. Over het algemeen moeten deze ambitieuze doelen specifiek, meetbaar, haalbaar, realistisch en tijdgebonden (of SMART) zijn. Dit helpt ervoor te zorgen dat ze dienen als zowel motiverende als haalbare mijlpalen.

 

Of je nu een ondernemer, leidinggevende of werknemer bent, een duidelijk begrip van je BHAG's kan je helpen gefocust en gemotiveerd te blijven terwijl je eraan werkt om ze te bereiken. Dus als je je bedrijf of carrière naar een hoger niveau wilt tillen, begin dan na te denken over wat je eigen BHAG's zouden kunnen zijn!

 

Wat is jouw persoonlijke Bhag?

Een BHAG, of 'big hairy audacious goal', is een persoonlijke motivatie om iets ongelooflijks te bereiken. Het bereiken van een dergelijk doel vereist het stellen van en werken aan specifieke doelen op de lange termijn, voortdurend leren onderweg en volharden ondanks tegenslagen en teleurstellingen.

 

Hoewel elke persoon zijn eigen unieke BHAG heeft, zijn enkele van de meest voorkomende onder meer financieel onafhankelijk worden op een bepaalde leeftijd, van loopbaan veranderen of een bedrijf starten, een positieve bijdrage leveren aan de samenleving op een gebied van iemands interesse, en de wereld rondreizen. Door je eigen persoonlijke BHAG in te stellen, kunt je gemotiveerd blijven ondanks obstakels en je stimuleren om als persoon te groeien en na verloop van tijd grotere dingen te bereiken.

 

Als je op zoek bent naar inspiratie voor je eigen grote, harige gedurfde doel, zijn hier een paar ideeën om je op weg te helpen:

 

1. Maak een lijst met lange termijn doelen. Hoewel deze van persoonlijke of professionele aard kunnen zijn, zouden het allemaal dingen moeten zijn die in de loop van jaren tijd en moeite vergen om te bereiken. Als je bijvoorbeeld op je 30e financieel onafhankelijk wil worden, begin dan nu met sparen en bedenk een gedetailleerd plan voor hoe je je inkomen kunt verhogen en je uitgaven in de toekomst kunt beheren.

 

2. Identificeer enkele kleinere doelen die je kunnen helpen je BHAG te bereiken. Veel mensen vinden het handig om met kleine overwinningen te beginnen bij het nastreven van zoiets ambitieus als een BHAG.

 

3. Ontwikkel een flexibel plan dat rekening houdt met tegenslagen en aanpassingen. Wat je BHAG ook is, er zullen vrijwel zeker momenten zijn waarop zaken niet volgens plan verlopen, je kunt bijvoorbeeld voor onverwachte uitgaven komen te staan of er komt een kans voorbij waardoor je van richting moet veranderen. Het hebben van een flexibel plan dat deze afwijkingen toestaat, kan je helpen om zelfs in moeilijke tijden op het goede spoor te blijven.

 

4. Blijf gefocust op het einddoel en blijf op de hoogte van kansen zodra deze zich voordoen. Een deel van het behouden van je motivatie op de lange termijn houdt in dat je je uiteindelijke doel in het oog houdt en tegelijkertijd kansen herkent die zich voordoen. Als je bijvoorbeeld toewerkt naar een carrièreverandering, sta dan open voor het loslaten van je huidige baan als er zich een nog betere kans voordoet.

 

5. Omring jezelf met mensen die je steunen en aanmoedigen. Of het nu gaat om wekelijkse check-in-sessies met een vriend of mentor, lid worden van een mastermind-groep gerelateerd aan je BHAG, of gewoon dierbaren in vertrouwen nemen in moeilijke tijden, jezelf omringen met gelijkgestemde mensen die in jou geloven kan het verschil maken terwijl je je doelen in de loop van de tijd nastreeft.

 

Het nastreven van elk groot doel vergt inspanning en vastberadenheid op de lange termijn, maar door een BHAG voor jezelf vast te stellen en stappen te ondernemen om dit te bereiken, kun je verbazingwekkende dingen bereiken en een leven leiden dat meer voldoening geeft.

 

Onthoud: “Succes is niet voor de happy few. Het is voor hen die de meeste stappen zetten en hun eigen gedachten kunnen overwinnen.”

 

Ik ben Sipko Visser, Businesscoach, spreker, blogger en oprichter van ondernemers TV. Sinds 2018 heb ik tientallen bedrijven in het MKB geholpen om hun doelen te behalen. Van eenpitters tot de teams van grote bedrijven. Mijn klanten werken met mij omdat ik een bewezen aanpak heb die meer oplevert dan ze kost. Als je belangstelling hebt om door mij gecoacht te worden en het daar eens over wil hebben boek dan even een afspraak in mijn agenda via de website of LinkedIn.

 

Groet

 

Sipko

 

Let's Get Started

"Choose a job you love and you will never work a day in your life." - Confucius

Sign Up