Geld verdienen in een recessie
Als je je zorgen maakt over hoe jouw financiële situatie er over een jaar of zelfs de komende maanden uit zal zien dan is het redelijk om je zorgen te maken. De sleutel is om nu met de voorbereidingen te beginnen, zodat je bij een economische neergang voor je geld kan zorgen en gemakkelijk kan overleven. Lees deze tips om geld te verdienen in een recessie, uit mijn beste recessiegids ooit!
Geld verdienen tijdens een recessie lijkt misschien een lastige zaak, maar het is mogelijk. Er zijn genoeg mogelijkheden voor degenen die bereid zijn daarnaar te zoeken.
Eén manier om tijdens een recessie geld te verdienen is door een eigen bedrijf te starten. Dit kan een geweldige kans zijn om vooruit te komen terwijl anderen het moeilijk hebben. Er zijn veel succesvolle bedrijven die zijn gestart tijdens recessies, dus laat het actuele economische klimaat je zeker niet ontmoedigen.
Een andere manier om tijdens een recessie geld te verdienen is door te beleggen in aandelen. Hoewel de aandelenmarkt volatiel kan zijn tijdens economische neergang zijn er altijd kansen om geld te verdienen als je weet wat je doet. Veel mensen hebben een fortuin verdiend door tijdens een recessie in aandelen te beleggen.
Laat je dus niet ontmoedigen als je moeite hebt om de eindjes aan elkaar te knopen tijdens een recessie. Er zijn nog steeds kansen voor degenen die bereid zijn ernaar te zoeken. Met een beetje creativiteit en doorzettingsvermogen kun je tijdens een recessie geld verdienen.
Bouw een noodfonds van 12 tot 24 maanden op
Als het gaat om financiële paraatheid, is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, het opbouwen van een noodfonds. Dit zorgt ervoor dat je voldoende geld hebt om alle economische stormen die op je pad komen te doorstaan.
Tijdens een recessie gaan bedrijven vaak niet failliet omdat ze niet winstgevend zijn maar omdat ze niet genoeg werkkapitaal hebben. Door een sterk noodfonds te hebben, kan je ervoor zorgen dat je bedrijf het geld heeft dat het nodig heeft om door te gaan in moeilijke tijden.
Het opbouwen van een noodfonds kost tijd en discipline, maar is op de lange termijn zeker de moeite waard. Begin met het opzijzetten van een paar honderd euro per maand en verhoog geleidelijk het bedrag als je financiële situatie dit toelaat. Met een solide noodfonds kunt je er zeker van zijn dat je alle economische stormen die op je pad komen kunt doorstaan.
10% van de omzet is een goede vuistregel voor beschikbare cash in een bedrijf.
Bescherm eerst je inkomsten
De inkomsten waar je zo hard voor hebt gewerkt, zijn je belangrijkste bezit. In moeilijke economische tijden is het belangrijker dan ooit om je inkomsten te beschermen. Hier zijn enkele tips om je te helpen de storm te doorstaan:
Geld besparen:
Investeer in jezelf door elke maand een deel van je inkomsten te sparen. Zo heb je een buffer om op terug te vallen als je je baan verliest of in financiële problemen komt.
Maak een budget:
Weet waar je geld naartoe gaat en zorg ervoor dat je binnen je mogelijkheden leeft. Dit zal je helpen om uit de schulden te blijven en je financiën onder controle te houden.
Investeer in jezelf:
Door nieuwe vaardigheden te leren of een aanvullende opleiding te volgen, kun je aan het werk blijven en meer geld verdienen. Deze investering zal zich op de lange termijn terugbetalen.
Wees voorbereid:
Een noodfonds hebben om onverwachte uitgaven te dekken helpt je een financiële crisis te voorkomen. Plan voor het ergste en hoop op het beste.
Door deze tips te volgen, kunt je je inkomsten beschermen en elke economische storm doorstaan.
Geef je spaargeld een boost
In deze moeilijke economische tijden is het belangrijker dan ooit om je spaargeld een boost te geven. Hier zijn enkele tips om je daarbij te helpen:
1. Maak een budget en houd je eraan. Dit zal je helpen je uitgaven bij te houden en ervoor te zorgen dat je genoeg geld in spaargeld steekt.
2. Bespaar op onnodige uitgaven. Kijk eens goed naar je bestedingspatroon en kijk waar je kunt bezuinigen, al is het maar een klein beetje. Elk kleine beetje helpt!
3. Automatiseer je spaargeld. Stel automatische overboekingen in van je betaalrekening naar je spaarrekening, zodat je minder snel het geld uitgeeft.
4. Investeer in jezelf. Een van de beste manieren om geld te besparen, is door in jezelf te investeren. Volg cursussen, leer nieuwe vaardigheden en houd je cv up-to-date.
5. Leef onder je stand. Een van de beste manieren om je spaargeld te vergroten, is door simpelweg onder je middelen te leven. Geef minder uit dan je verdient en zet het extra geld in spaargeld.
Door deze tips te volgen, kunt je je financiën recessiebestendig maken en je spaargeld een boost geven. Deze moeilijke tijden zullen niet eeuwig duren, maar je spaargeld wel!
Minimaliseer hoogrentende schulden
Als je een hoge renteschuld hebt is dit het moment om deze af te betalen. Met een lage rente kunt je geld besparen door je saldo over te boeken naar een creditcard met een lagere rente. En met het extra geld dat je vrijmaakt, kunt je beginnen met het afbreken van je hoofdsaldo.
Schulden met een hoge rente kunnen een echte last zijn, vooral in moeilijke economische tijden. Maar door enkele proactieve stappen te ondernemen, kunt je uw schulden onder controle krijgen en je financiën op het goede spoor houden.
Dus als je een hoge renteschuld heeft, wat kunt je dan doen om de schade te minimaliseren?
Een optie is om je saldo over te schrijven naar een creditcard met een lagere rente. Veel kaarten bieden introductietarieven van 0% voor 12 maanden of langer, wat je wat ademruimte kan geven om je schuld af te betalen. Zorg ervoor dat je de kleine lettertjes leest voordat je je aanmeldt, aangezien sommige kaarten hoge kosten in rekening brengen voor saldo-overdrachten.
Een andere optie is om gewoon te beginnen met het doen van grotere betalingen op je schuld. Hoe sneller je uw hoge renteschuld kunt afbetalen, hoe minder rente je uiteindelijk hoeft te betalen. Dus zelfs als je het zich alleen kunt veroorloven om elke maand een kleine deuk in je saldo te maken, is het nog steeds de moeite waard om te doen.
De beste manier om schulden met een hoge rente te voorkomen, is natuurlijk om ze in de eerste plaats niet aan te gaan. Maar als je al in een gat zit, kunnen de bovenstaande stappen je helpen om eruit te komen en je financiën weer op de rails te krijgen.
Vastgoed verhuren
Als je op zoek bent naar een manier om financieel vooruit te komen, is het verhuren van vastgoed een geweldige optie. Bijvoorbeeld wanneer je een woning koopt en erin woont terwijl je de andere eenheden verhuurt. Dit kan een effectieve manier zijn om vermogen op te bouwen, je kosten van levensonderhoud te verlagen en tegelijkertijd inkomsten te genereren.
Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden als je tijdens een recessie overweegt om je huis gedeeltelijk te verhuren. Onthoud allereerst dat recessies niet eeuwig duren. Hoewel er op korte termijn enkele uitdagingen kunnen zijn, zullen de huizenprijzen zich uiteindelijk herstellen en bent je in een goede positie om je eigendom met winst te verkopen of te herfinancieren. Ten tweede, overbelast jezelf niet financieel. Zorg ervoor dat je voldoende geldreserves hebt om onverwachte uitgaven, zoals reparaties of leegstand, te dekken. Tot slot: wees niet bang om te onderhandelen. Met zoveel huizen op de markt zijn verkopers vaak bereid om lagere biedingen te accepteren.
Houd je kredietfaciliteiten actief
Het is om verschillende redenen belangrijk om je kredietrekeningen actief te houden tijdens een recessie.
Ten eerste laat het geldschieters zien dat je je krediet nog steeds op verantwoorde wijze gebruikt en beheert. Dit kan je helpen een goede kredietbeoordeling te behouden, wat belangrijk is om in de toekomst toegang te krijgen tot krediet tegen gunstige tarieven.
Bovendien kunnen actieve kredietrekeningen je helpen je tegoed weer op te bouwen na een recessieperiode.
Ten slotte kan het hebben van actieve kredietrekeningen je gemoedsrust geven, wetende dat je toegang hebt tot krediet als je het nodig hebt. Dus als je overweegt een van je kredietrekeningen te sluiten, overweeg dan om dit tijdens een recessie te doen.
Investeer in recessiebestendige industrieën
Het lijdt geen twijfel dat we in een economische neergang zitten. Maar betekent dat dat alle industrieën eronder lijden? Absoluut niet! Er zijn zelfs enkele industrieën die het juist goed doen in dit klimaat.
Dus, wat maakt een industrie recessiebestendig? Er zijn een paar belangrijke factoren:
Noodzaak: Mensen zullen altijd bepaalde producten en diensten nodig hebben, wat de economie ook doet. Denk aan voeding, gezondheidszorg en energie.
Anti-cycliciteit: sommige bedrijfstakken doen het zelfs beter als de economie het moeilijk heeft. Bedrijven die koopjes aanbieden of werken op afstand mogelijk maken, doen het bijvoorbeeld vaak goed tijdens recessies.
Veerkracht: sommige bedrijfstakken zijn gewoon van nature beter bestand tegen economische schommelingen. Denk aan basisindustrieën zoals landbouw of mijnbouw.
Dus als je wilt investeren in sectoren die de huidige economische storm zullen doorstaan, houd dan rekening met deze factoren. En bekijk enkele van de onderstaande voorbeelden voor meer ideeën.
Voorbeelden van recessiebestendige industrieën:
· Gezondheidszorg
· Eten en drinken
· Energie
· landbouw
· Mijnbouw
· Technologie
· Korting detailhandel
· Online onderwijs
· Oplossingen voor werken op afstand
Creëer extra inkomstenbronnen
In deze moeilijke economische tijden is het belangrijker dan ooit om een betrouwbare inkomstenbron te hebben. En hoewel het behouden van twee of drie banen misschien de enige optie lijkt, kan het starten van een bijbaantje een geweldige manier zijn om je inkomen aan te vullen en de financiële last te verlichten.
Er zijn genoeg kansen voor mensen met ondernemersgeest. Of het nu gaat om het starten van een klein bedrijf, freelance schrijven of consultant worden, er zijn veel manieren om extra geld te verdienen. En nu de kosten van levensonderhoud stijgen kan het hebben van een paar extra inkomstenstromen het verschil maken.
Dus als je op zoek bent naar manieren om je financiële stress te verlichten, overweeg dan om een bijzaak te beginnen. Het kan precies zijn wat je nodig hebt om deze moeilijke tijden door te komen.
Verkoop je spullen
Voelt je de nasleep van de recessie? Wil je wat extra geld verdienen? Waarom verkoop je geen spullen die je niet meer nodig hebt op marktplaats?
Je kan je huis opruimen en tegelijkertijd wat geld verdienen - het is een win-winsituatie! Maak gewoon een account aan, maak een lijst van je items en begin met verdienen. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met verkopen!
Verbeter je marktwaarde
In de huidige economie is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat je er alles aan doet om je marktwaarde te vergroten. Een manier om dit te doen, is door je vaardigheden continu bij te werken en te verbeteren. Dit maakt je niet alleen aantrekkelijker voor potentiële werkgevers, maar het helpt je ook om een hoger salaris te krijgen. Dus blijf voorop lopen, zorg ervoor dat je altijd leert en je vaardigheden uitbreidt.
Op deze manier zullen je inkomsten, wanneer de economie zich herstelt, niet dalen zoals bij veel mensen, omdat je meer waarde toevoegt en dus meer waard bent voor de organisatie.
Gebruik Dollar-Cost Averaging
Dollar-cost averaging is een techniek die kan worden gebruikt om de effecten van marktvolatiliteit te verminderen, vooral tijdens perioden van economische recessie.
Het basisidee achter dollar-cost averaging is om je investering in gelijke stappen over een bepaalde periode te spreiden. Door meer te kopen als de prijzen laag zijn en minder als de prijzen hoog zijn, kunt je de totale kosten van je investering verlagen. Dollar-cost averaging is geen garantie voor winst of bescherming tegen verliezen in een dalende markt, maar het kan helpen om de ups en downs van de markt glad te strijken en beleggen minder stressvol te maken.
Als je overweegt om dollarkostenmiddeling te gebruiken, overleg dan met een financieel adviseur om te zien of dit geschikt voor je is.
Maximaliseer je pensioenbijdragen
Als je net als de meeste mensen bent, heeft de recente recessie zijn tol geëist van je financiën. Pensioenregelingen zijn hard geraakt en veel mensen maken zich zorgen over hun pensioenzekerheid. Maar er is een mogelijkheid in de huidige economische situatie: dit is een goed moment om je pensioenbijdragen te maximaliseren.
Wat betekent dat? Het betekent dat je zoveel mogelijk geld moet bijdragen aan je pensioenspaarplan. Waarom is dit een goed idee? Omdat wanneer de aandelenbeurs laag staat, krijgt je pensioensparen de kans heeft om veel sneller te groeien. Je moet daarbij natuurlijk niet al je eieren in één mand leggen. Het is altijd een goed idee om je beleggingen te diversifiëren. Maar als je op zoek bent naar een manier om het meeste uit de huidige economische situatie te halen, is het maximaliseren van je pensioenbijdragen een geweldige manier om te beginnen.
Investeringsvastgoed kopen
De huidige economische situatie is moeilijk, maar vastgoedbeleggers kunnen nog steeds winst maken. Op de lange termijn stijgen de waarde van onroerend goed, dus nu investeren kan je helpen de huidige neergang te doorstaan en in de toekomst vooruit te komen.
Natuurlijk moet je bereid zijn om je eigendom ten minste tien jaar of langer vast te houden om het volledige voordeel te zien. Maar als je geduldig bent en de huidige recessie doorstaat, kunt je voorop lopen. Dus geef je dromen over vastgoedbeleggingen nog niet op!
Drie systemen van beleggen
Er zijn drie beleggingssystemen: actief, passief en index. Actief beleggen omvat het kiezen van aandelen of andere activa waarvan je denkt dat ze beter zullen presteren dan de markt. Passief beleggen is beleggen in een breed scala aan activa die een benchmark volgen, zoals de S&P 500. Indexbeleggen is een vorm van passief beleggen dat specifiek een beursindex volgt.
Elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen. Actief beleggen vereist meer onderzoek en tijdsbesteding, maar het kan grotere potentiële beloningen opleveren. Passief beleggen is eenvoudiger en vaak goedkoper, maar biedt mogelijk niet dezelfde voordelen als actief beleggen. Indexbeleggen biedt een gulden middenweg tussen de twee en biedt diversificatie terwijl je toch de kans krijgt om beter te presteren dan de markt.
Het beste systeem voor je hangt af van je beleggingsdoelen, tijdshorizon en risicotolerantie. Als je geduldig bent en bereid bent om het onderzoek te doen, kan actief beleggen een goede keuze zijn. Als je een hands-off benadering wilt of geen tijd heeft om actief te beleggen, kan passief beleggen een betere optie zijn. En als je ergens in het midden zoekt, kan indexbeleggen een goede keuze zijn. Welk systeem je ook kiest, zorg ervoor dat het aansluit bij je beleggingsdoelen, zodat je uw kansen op succes kunt maximaliseren.
Contant geld is afval
Severino zegt dat contant geld afval is en dat moet ook zo worden gezien wanneer bedrijven zich voorbereiden om hoge inflatie en onstabiele economische tijden te doorstaan. Zorg voor je inkomsten, spaar en investeer in harde activa waarop je kunt bouwen of lenen om in meer harde activa te investeren. Laat je portefeuille groeien en bescherm je inkomsten. je omzet vergroten betekent je bedrijf laten groeien. Als je daar hulp bij nodig hebt, kunnen we je helpen.
Conclusies
De inflatiestorm uitrijden
Bedrijven navigeren momenteel door moeilijke economische tijden en de experts vertellen ons dat het moeilijker zal worden. Wat er wereldwijd gebeurt, is een cyclisch proces. Er is ons verteld dat er een wereldwijde recessie op komst is. Meestal betekent dat een waardevermindering van kapitaalgoederen en een nog grotere stijging van de kosten van levensonderhoud. De geschiedenis leert ons dat we mogelijk te maken krijgen met water- en voedseltekorten en dat dit gevolgen zal hebben voor bedrijven. Voorbereiding is de sleutel om deze storm te doorstaan.
Veelgestelde vragen
Hoe verdien je geld in een recessie?
Er zijn een aantal manieren om geld te verdienen tijdens een recessie, en veel mensen hebben succes geboekt door een of meer van deze methoden te gebruiken. Enkele populaire methoden zijn het starten van een bedrijf, het beleggen in aandelen of beleggingsfondsen of thuiswerken.
Het starten van een bedrijf kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen in een recessie, zolang je een goed idee hebt en het vermogen om het goed uit te voeren. Veel succesvolle bedrijven zijn gestart tijdens economische neergang, dus dit is zeker een optie om te overwegen als je geld wilt verdienen.
Investeren in aandelen of beleggingsfondsen kan ook een geweldige manier zijn om geld te verdienen in een recessie. Hoewel de aandelenmarkt volatiel kan zijn in tijden van economische onrust, zijn er altijd kansen voor degenen die bereid zijn het risico te nemen. Als je voorzichtig bent en je onderzoek doet, kan beleggen in de aandelenmarkt een geweldige manier zijn om geld te verdienen.
Ten slotte kan thuiswerken ook een geweldige manier zijn om geld te verdienen in een recessie. Nu technologie steeds geavanceerder wordt, zijn er meer mogelijkheden dan ooit tevoren om vanuit huis te werken en een goed inkomen te verdienen. Als je over de juiste vaardigheden en motivatie beschikt, kan thuiswerken een geweldige manier zijn om geld te verdienen tijdens een recessie.
Is het goed om contant geld te hebben tijdens een recessie?
Hoewel het altijd goed is om contant geld bij de hand te hebben, wordt het tijdens een recessie nog belangrijker. Met contant geld kunt je profiteren van kansen die zich kunnen voordoen, zoals kortingen op activa of investeringen. Het geeft je ook de flexibiliteit om een periode van inflatie te doorstaan zonder dat je koopkracht drastisch achteruitgaat.
Natuurlijk zijn er nadelen aan het aanhouden van te veel contant geld. Als de inflatie hoog is, verliest je geld snel waarde. En als de recessie aanhoudt, loopt je mogelijk potentiële winsten in andere beleggingen mis. Maar over het algemeen is het hebben van wat contant geld een goede manier om jezelf te beschermen tijdens een economische neergang.
Welke beleggingen doen het goed in een recessie?
Als het gaat om het recessiebestendig maken van je portefeuille, zijn er bepaalde beleggingen die het doorgaans goed doen.
Grondstoffen zoals goud en zilver zijn vaak populair tijdens periodes van economische onzekerheid, omdat ze worden gezien als een veilige haven voor investeerders. Met name goud wordt al heel lang gebruikt als waardeopslagmiddel en de prijs ervan stijgt vaak als de prijzen van andere activa dalen.
Andere recessiebestendige beleggingen zijn staatsobligaties en contanten. Staatsobligaties worden beschouwd als een van de veiligste beleggingen die er zijn, omdat ze worden ondersteund door het volledige vertrouwen en de kredietwaardigheid van de overheid die ze uitgeeft. Contant geld is ook een veilige belegging in tijden van recessie, omdat het niet onderhevig is aan dezelfde volatiliteit als aandelen en andere activa.
Natuurlijk is geen enkele investering volledig recessiebestendig en alle investeringen brengen een zeker risico met zich mee. Door je portefeuille te diversifiëren en een mix van recessiebestendige beleggingen op te nemen, kunt je uzelf helpen beschermen tegen de ergste recessie.
Welke bedrijven doen het goed in een recessie?
In een recessie zijn bedrijven die het goed doen meestal bedrijven die essentiële goederen en diensten leveren, of bedrijven die kortingen en diensten met toegevoegde waarde bieden. Bedrijven die zich richten op luxeartikelen en niet-essentiële diensten hebben de neiging te lijden onder een recessie.
Sommige bedrijven die het goed doen in een recessie zijn supermarkten, discountwinkels en woonwinkels. Deze bedrijven leveren essentiële goederen en diensten die mensen nodig hebben, zelfs als ze bezuinigen. Andere bedrijven die het goed kunnen doen in een recessie zijn banken en banken
Ten slotte kunnen bedrijven die grote kortingen of toegevoegde waarde bieden, zoals loyaliteitsprogramma's of speciale verkopen, ook succesvol zijn tijdens een recessie, omdat mensen op zoek zijn naar manieren om geld te besparen.
Hoewel geen enkel bedrijf recessiebestendig is, zijn dit enkele van de bedrijven die een betere kans hebben om een economische neergang te doorstaan. Door te begrijpen wat bedrijven goed doen in een recessie, kunt je beter voorbereid zijn om moeilijke tijden te overleven.
Onthoud: “Succes is niet voor de happy few. Het is voor hen die de meeste stappen zetten en hun eigen gedachten kunnen overwinnen.”
Ik ben Sipko Visser, Businesscoach, spreker, blogger en oprichter van ondernemers TV. Sinds 2018 heb ik tientallen bedrijven in het MKB geholpen om hun doelen te behalen. Van eenpitters tot de teams van grote bedrijven. Mijn klanten werken met mij omdat ik een bewezen aanpak heb die meer oplevert dan ze kost. Als je belangstelling hebt om door mij gecoacht te worden en het daar eens over wil hebben boek dan even een afspraak in mijn agenda via de website of LinkedIn.
Groet
Sipko
"Choose a job you love and you will never work a day in your life." - Confucius
© 2019 All Rights Reserved
Ontvang nieuwsupdates van Sipko Visser
en word geïnformeerd over evenementen, zakelijke succesverhalen, praktische business tips en andere inspirerende artikelen.
© 2024 Sipko Visser | ActionCOACH | Real People. Real Results® | All Rights Reserved. Privacy Policy | Terms of Service