HOE VIND JE KLANTEN EN VERBETER JE JE OMZET?

Wil je je omzet verhogen maar weet je niet waar je moet beginnen? Het begint allemaal met het identificeren en begrijpen van je potentiële klanten. Door de tijd te nemen om hun doelen, behoeften en wensen te leren kennen, kan je hen een oplossing op maat bieden waardoor ze graag bij je kopen. Lees verder voor handige tips over hoe je een klant kunt krijgen, vertrouwen kunt wekken en je omzet kunt verhogen! 

 

Waar klanten vinden? 

Klanten vinden om je omzet te verhogen kan een ontmoedigende taak zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Er zijn tal van bronnen en strategieën die je kan gebruiken om je te helpen de juiste klanten voor je bedrijf te vinden. 

 

Een manier om te beginnen is door te netwerken met andere professionals in je branche die mogelijk potentiële klanten kunnen doorverwijzen of leads kunnen leveren. Je kunt ook lid worden van beroepsverenigingen, relevante evenementen en conferenties bijwonen of in contact komen met mensen op sociale mediaplatforms zoals LinkedIn en Twitter - dit alles kan je helpen je klantenbestand uit te breiden. 

 

Een andere geweldige manier om klanten te vinden, is door gebruik te maken van tactieken voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoals zoekwoordonderzoek en contentmarketingstrategieën om meer organisch zoekverkeer te genereren van potentiële klanten die op zoek zijn naar diensten zoals die van jou. Je kan ook een website met geoptimaliseerde inhoud maken en pay-per-click-advertenties gebruiken om je bedrijf onder de aandacht van potentiële klanten te brengen. 

 

Vergeet tot slot de traditionele vormen van marketing en reclame niet, zoals gedrukte advertenties, radio- of tv-commercials of direct mail-campagnes. Deze kunnen meer investeringen vergen, maar ze kunnen je helpen een groot publiek te bereiken en meer leads voor je bedrijf te genereren. 

 

Hoe een klant te krijgen en de verkoop te verhogen – Sipko Visser 

 

Mijn 12 tips om nieuwe klanten te krijgen

1. Vraag om verwijzingen 

Om verwijzingen of referenties vragen is een van de meest effectieve manieren om klanten te werven. Je krijgt toegang tot een doelgroep die je bedrijf misschien niet uit jezelf tegenkomt door gebruik te maken van je bestaande relaties. Mond-tot-mondreclame is een krachtig instrument en kan worden ingezet om grotere groepen potentiële klanten te bereiken. Bovendien is het gratis! 

 

U hebt goede contacten nodig om het woord over je bedrijf of dienst te verspreiden. Bovendien zijn klanten die hun vrienden en familieleden doorverwijzen, op de lange termijn doorgaans loyaler aan het merk. Dus als je je klantenbestand snel en efficiënt wil laten groeien, moeten verwijzingsprogramma's deel uitmaken van je strategie. 

 

2. Netwerk 

Netwerken is een krachtig hulpmiddel om klanten te werven. Het biedt de mogelijkheid om mensen te ontmoeten die baat zouden kunnen hebben bij je diensten, en het is vaak de snelste manier om groei een vliegende start te geven. Deelnemen aan zakelijke netwerkgroepen zoals BNI (Business Network International), YPO (Young Presidents' Organization) of EO (Entrepreneurs' Organization) kan enorm voordelig zijn in termen van het vergroten van je bereik en het uitbreiden van je klantenbestand. Als het goed wordt gedaan, kan dit soort netwerken enorme voordelen hebben voor je en je bedrijf. 

 

Deze groepen bieden niet alleen geweldige kansen om te leren van gelijkgestemde ondernemers, maar ze bieden ook waardevolle contacten die je anders misschien niet zou tegenkomen. Door andere ondernemers te ontmoeten kan je ideeën uitwisselen, ervaringen delen en zinvolle relaties ontwikkelen. Je kunt deze contacten gebruiken om je bedrijf op te schalen door services aan te bevelen of leads door te geven. 

 

Netwerken kost tijd en moeite, maar het is de investering meer dan waard. Het maken van de juiste connecties kan een grote invloed hebben op je slagingspercentage, dus wees niet bang om naar buiten te gaan en te beginnen met netwerken! Het kan de sleutel zijn om de deur naar kansen voor je en je bedrijf te openen. 

 

3. Neem opnieuw contact op met oude klanten 

Opnieuw contact opnemen met ex klanten is een effectieve manier voor kleine bedrijven om meer klanten te krijgen. Het is een geweldige manier om in contact te blijven met klanten en hen om te vormen tot potentiële nieuwe leads. Kleine bedrijven kunnen vele manieren gebruiken om opnieuw contact op te nemen met oude klanten, zoals e-mailmarketing, retargeting-advertenties op sociale-mediaplatforms of zelfs kortingen en promoties aanbieden. 

 

Met de juiste strategie kunnen kleine bedrijven gemakkelijk meer klanten krijgen zonder al te veel tijd of geld te besteden. Dus als je een klein bedrijf bent en op zoek bent naar manieren om nieuwe leads te genereren of meer klanten te krijgen, probeer dan contact op te nemen en opnieuw contact te maken met je oude klanten! 

 

4. Bied alleen kortingen en incentives aan voor nieuwe klanten 

Als je nieuw bent in het bedrijf en op zoek bent naar nieuwe klanten, is het aanbieden van kortingen en incentives een geweldige manier om potentiële klanten aan te trekken. Stimulansen zoals een maand gratis diensten, kortingstarieven of andere promotionele aanbiedingen kunnen precies zijn wat iemand nodig heeft om nieuwsgierig te worden naar je bedrijf en zich aan te melden als een van je nieuwe klanten. Het kan potentiële klanten het extra duwtje in de rug geven dat ze nodig hebben en hen laten zien hoeveel je investeert in hun succes. Dus als je nieuw bent in het bedrijf en op zoek bent naar nieuwe klanten, vergeet dan niet de kracht van kortingen en incentives! Het kan net datgene zijn dat je nieuwe klanten oplevert. 

 

5. Bouw of verbeter je website 

Rondzwerven op je eigen website is een geweldige manier om te beginnen als je klanten wilt. Focussen op het vinden van ideale klanten is essentieel, dus zorg ervoor dat je website je doelgroep weerspiegelt. Hier zijn een paar ideeën om meer ideale klanten je website te laten gebruiken: 

 

  • Zorg ervoor dat al je contactgegevens gemakkelijk en toegankelijk zijn – maak een contactpagina met een formulier dat potentiële klanten op elk moment kunnen invullen. 
  • Zorg voor inhoud die ideale klanten zal aantrekken - blogposts, posts op sociale media en andere soorten inhoud kunnen ertoe bijdragen dat meer mensen geïnteresseerd raken in je aanbod. 
  • Gebruik SEO op de juiste manier – leer hoe je zoekwoorden kunt optimaliseren voor zoekmachineoptimalisatie, zodat ideale klanten je gemakkelijker kunnen vinden. 
  • Door je website te bouwen of te verbeteren, bent je beter gepositioneerd om ideale klanten te krijgen en je bedrijf te laten groeien. 

 

Vergeet niet om je tarieven op je website te vermelden. De bezoekers van jouw site zoeken namelijk die informatie. Als je geen concrete prijslijst hebt vermeld dan op zijn minst een prijs-range. Van het goedkoopste tot het duurste. Daarnaast is het essentieel om testimonials van jouw klanten op je website te vermelden. Dat draagt bij aan het vertrouwen dat potentiële klanten in jou hebben. 

 

6. Promoot je expertise 

Het promoten van je expertise is een methode om klanten te krijgen. Je moet cold e-mailen zien als een manier om jezelf voor te stellen aan potentiële klanten die misschien nog nooit van je hebben gehoord. Dit kan vooral effectief zijn als je begint en geen bestaand netwerk of portfolio heeft. Koude e-mails kosten tijd, maar als ze correct worden gedaan, kunnen ze effectief klanten krijgen die nodig hebben wat je aanbiedt. 

 

Zorg ervoor dat je je bericht voor elke persoon op maat maakt, zodat de kans groter is dat ze je e-mail zullen lezen en beantwoorden. Het opnemen van een call-to-action aan het einde van je koude e-mail is essentieel zodat de lezer precies weet hoe hij contact met je kan opnemen voor meer informatie of zelfs om klant te worden. Het schrijven van koude e-mails kan een goede manier zijn om jezelf en je vaardigheden voor te stellen aan potentiële klanten, dus vergeet het niet op te nemen als onderdeel van je marketingstrategie. 

 

7. Werk samen met complementaire bedrijven 

Samenwerken met complementaire bedrijven kan ook een manier zijn voor eigenaren van kleine bedrijven om te leren hoe ze klanten kunnen krijgen. Door de krachten te bundelen, kunt je je bereik vergroten en de diensten van beide bedrijven introduceren bij een veel breder scala aan potentiële klanten. Klanten kunnen iets leren waarvan ze niet eens wisten dat ze het nodig hadden, of ze kunnen profiteren van een aanbieding die exclusief is voor partners. Bovendien is samenwerking kosteneffectief, omdat je uitgaven zoals advertentiekosten en promotiemateriaal kunt splitsen. Al met al zijn er veel voordelen verbonden aan samenwerking met andere bedrijven, en het is het overwegen waard als je op zoek bent naar manieren om meer klanten te krijgen en je bedrijf te laten groeien. 

 

Bovendien kan samenwerking met complementaire bedrijven helpen het vertrouwen in je bedrijf op te bouwen. Wanneer potentiële klanten vernemen dat je een partnerschap aangaat met een ander gerenommeerd bedrijf, zullen ze eerder geneigd zijn je diensten te vertrouwen en zaken met je te doen. Dit geldt met name als de partner een gevestigd klantenbestand en een goede reputatie in de branche heeft. Het zendt een sterke boodschap uit van kwaliteit en betrouwbaarheid die een grote bijdrage kan leveren aan het overtuigen van mensen om met je samen te werken. 

 

Eigenaren van kleine bedrijven kunnen zich openstellen voor nieuwe kansen en uiteindelijk meer klanten krijgen door tijd te investeren in het vinden van de juiste partners. Doe onderzoek naar bedrijven die diensten of producten aanbieden die betrekking hebben op die van jou, neem contact op en begin met het opbouwen van relaties - het zou de eerste stap kunnen zijn naar de groei van je bedrijf. 

 

8. Organiseer een webinar 

Webinars zijn een goede manier om nieuwe en bestaande klanten te bereiken. Je kunt ze gebruiken als educatief hulpmiddel of als een leuke manier om contact te maken met je publiek. Door webinars te hosten, kunt je relaties aangaan met mensen die anders misschien niet van je bedrijf of dienst afwisten. Je communiceert niet alleen in realtime met potentiële klanten, maar je kunt ook een database opbouwen met geïnteresseerde deelnemers voor toekomstige evenementen. 

 

Het maken en uitvoeren van webinars is eenvoudig en kosteneffectief. Het enige dat nodig is, is wat basistechnologie (zoals audiovisuele apparatuur) en een platform zoals Zoom of go to webinar dat virtuele vergaderingen mogelijk maakt. Nadat het evenement is opgezet, kunt je mensen uitnodigen. je kunt ook marketingmethoden gebruiken, zoals e-mailcampagnes of promoties op sociale media om het woord te verspreiden en meer bezoekers aan te trekken. 

 

Door webinars te hosten, kunt je in contact komen met oude en nieuwe klanten en relaties opbouwen met mensen die mogelijk niet op de hoogte waren van je bedrijf. Bovendien kun je de contactgegevens van deze deelnemers toevoegen aan een database waar je naar kunt verwijzen bij het plannen van toekomstige evenementen of het aanbieden van promoties. Dus als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om leads te genereren en nieuwe klanten te krijgen, zijn webinars het ontdekken waard! 

 

9. Schrijf SEO-geoptimaliseerde bloginhoud 

Het creëren van SEO-geoptimaliseerde bloginhoud is een manier om je website zichtbaarder te maken en nieuwe potentiële klanten te bereiken. SEO staat voor Search Engine Optimization, een strategie waarmee je de zichtbaarheid van je website op de pagina's met zoekresultaten van zoekmachines (SERP's) kunt vergroten. Door gerichte zoekwoorden, opwindende titels en goed geschreven inhoud over relevante onderwerpen te gebruiken, kunt je ervoor zorgen dat je blog wordt opgemerkt door zoekmachines en meer bezoekers trekken van geïnteresseerde lezers. En als het goed is gedaan kan dit leiden tot meer zichtbaarheid en meer klanten…. 

 

Om het meeste uit SEO-optimalisatie te halen, is het essentieel om aandacht te besteden aan andere elementen zoals metatags, afbeelding alt-tekst, interne links, enz. Dit zijn allemaal stukjes van de puzzel als het gaat om het verbeteren van de zichtbaarheid van je website. Bovendien, zodra de inhoud is gepubliceerd, wilt je deze promoten via sociale media en andere kanalen om meer aandacht te trekken. 

 

Het schrijven van SEO-geoptimaliseerde bloginhoud kan helpen om verkeer naar je website te leiden en klanten te werven. Hoewel het misschien een ontmoedigende taak lijkt, kan je met wat onderzoek en moeite boeiende inhoud maken die een echte impact zal hebben op de zichtbaarheid en bedrijfsgroei. 

 

10. Gebruik online beoordelingen 

Goede recensies online kunnen meer klanten opleveren en vertrouwen opbouwen. Potentiële klanten willen zeker weten dat ze de juiste beslissing nemen bij het kiezen van je bedrijf, dus positieve recensies op sites als Google en Trustist kunnen je geloofwaardigheid vergroten. Online beoordelingen zijn steeds belangrijker geworden in het digitale tijdperk van vandaag, dus het creëren van een effectieve strategie om ze te krijgen is essentieel voor succes. 

 

Begin met wat tijd te investeren in het verbeteren van je klantenservice - dit zal leiden tot meer positieve mond-tot-mondreclame, wat kan leiden tot 5-sterrenbeoordelingen. Je kan klanten ook aanmoedigen om je te beoordelen nadat ze je diensten hebben gebruikt; hoewel het verleidelijk is om incentives zoals kortingen of vouchers aan te bieden, moet je ervoor zorgen dat je binnen de richtlijnen van elk platform blijft, zoals het strikte beleid van Google tegen het stimuleren van beoordelingen. 

 

Overweeg ten slotte te investeren in een tool voor beoordelingsbeheer die je beoordelingen op internet bijhoudt en controleert. Op deze manier kunt je snel reageren op feedback van klanten en eventuele negatieve recensies aanpakken voordat ze een probleem worden. Met de juiste optimalisatie en onderhoud zijn online reviews een strategie van onschatbare waarde om klanten te krijgen en vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten. 

 

11. Doe mee op Facebook en LinkedIn 

Deelnemen aan sociale media is een goede manier om nieuwe klanten te krijgen. Of het nu Facebook of LinkedIn is, door in contact te komen met mensen in je doelgroep kan je hun aandacht trekken en relaties opbouwen die kunnen leiden tot potentiële zakelijke kansen. Een goede plek om te beginnen is door een branchespecifieke Facebook-groep met betrekking tot je services te maken of er lid van te worden. Dit zal je helpen je bereik uit te breiden en in contact te komen met meer mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. 

 

Je kan ook content plaatsen die je expertise laat zien en nuttige bronnen deelt, wat helpt aantonen waarom iemand met je zou moeten samenwerken. Vergeet ten slotte niet hoe belangrijk het is om rechtstreeks met andere leden in contact te komen en waar nodig feedback of advies te geven, aangezien dit een grote indruk kan maken op potentiële klanten. Je kunt meer klanten krijgen en succesvolle relaties opbouwen door wat tijd te investeren in het ontwikkelen van je aanwezigheid op sociale media. 

 

12. Bied iets gratis aan 

Als je klanten wilt werven en je bedrijf wilt laten groeien, is een geweldige manier om dat te doen door iets gratis aan te bieden. Het trekt potentiële klanten aan en stelt hen in staat om je aanbod zonder kosten of risico uit te proberen. En als ze het leuk vinden, kunnen ze langdurige klanten worden! Wees dus niet bang om af en toe iets gratis weg te geven – het kan het verschil maken om je klantenbestand een boost te geven. 

 

Hier zijn een paar ideeën voor gratis weggeefacties om je op weg te helpen: 

 

E-boek 

Gratis e-boeken zijn een geweldige manier om iets gratis weg te geven en er iets voor terug te krijgen. Ze kunnen worden gebruikt als een effectief hulpmiddel voor bedrijven om een database met potentiële klanten op te bouwen of om nieuwe klanten aan te trekken door de expertise van hun team onder de aandacht te brengen. Met een beetje moeite en creativiteit kunnen gratis e-boeken waardevolle middelen zijn die je bedrijf helpen zijn doelen te bereiken. Ze zijn ook gemakkelijk te delen en te distribueren, waardoor ze zowel kosteneffectief als nuttig zijn. 

 

Website-audit 

Een website-audit kan een manier zijn om nieuwe klanten op te halen. Het laat potentiële klanten zien dat je professioneel en bedreven bent in webdesign, wat hen vertrouwen geeft in je vermogen om kwaliteitsproducten te leveren. Audits stellen je ook in staat om de bestaande site te beoordelen en te bepalen welke gebieden verbetering of verdere ontwikkeling behoeven. Hierdoor kunt je je diensten op maat maken en ervoor zorgen dat ze aan hun behoeften voldoen. 

 

Door een grondige audit uit te voeren, zult je de doelen en doelstellingen van de klant beter begrijpen en hoe je deze het beste kunt bereiken. Met deze kennis wordt het veel gemakkelijker voor je om een website-oplossing op maat te maken die aan hun verwachtingen voldoet. Dit maakt je werk niet alleen efficiënter, maar helpt ook bij het opbouwen van vertrouwen tussen je en de klant. Dus als je op zoek bent naar nieuwe klanten, overweeg dan om website-audits aan te bieden als onderdeel van je diensten! Het is een goede manier om je expertise te demonstreren en potentiële klanten te laten zien dat je op de hoogte bent van de nieuwste best practices op het gebied van webdesign. 

 

Als het goed wordt uitgevoerd, kan een audit precies het juiste zijn om je bedrijf een boost te geven en indruk te maken op nieuwe klanten.

 

Geef ze vertrouwen in je capaciteiten, maar het zal ook helpen om op maat gemaakte oplossingen te bieden die precies aan hun behoeften voldoen. 

 

Gratis consultatie 

Als je een servicegericht bedrijf bent, kan het aanbieden van een gratis consult een uitstekende manier zijn om nieuwe klanten op te halen. Het geeft potentiële klanten niet alleen de kans om je serviceaanbod te testen, maar stelt hen ook in staat om je en je team beter te leren kennen. Bovendien is het een geweldige kans om je expertise te laten zien en vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten. Het is een win-win situatie! 

 

Laatste gedachten 

Kortom, klanten werven en verkopen vereisen een combinatie van effectieve marketingstrategieën, uitstekende klantenservice en een diepgaand begrip van je doelgroep. Het opbouwen van een sterke online aanwezigheid, netwerken en het aanbieden van unieke waardeproposities kunnen helpen nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden. Bovendien kan het regelmatig analyseren en verfijnen van je verkoopprocessen je helpen eventuele obstakels die groei belemmeren te identificeren en te overwinnen. Door deze strategieën consequent toe te passen, vergroot je je kansen op succes en realiseert je duurzame groei voor je bedrijf. 

 

Veelgestelde vragen 

Hoe kom ik aan mijn eerste klant? 

Een van de beste manieren om je eerste klant te krijgen, is door te beginnen met netwerken. Praat met mensen in je branche of aanverwante vakgebieden en zorg ervoor dat ze weten wat je doet en dat je op zoek bent naar klanten. Vraag ze of ze iemand kennen die misschien hulp nodig heeft bij een project, ook al is het maar iets kleins – elke baan is beter dan geen baan! Je kan ook lid worden van online communities en forums met betrekking tot je vakgebied om vragen te stellen, advies te delen en in contact te komen met potentiële klanten. Je moet je vaardigheden op deze platforms laten zien, dus neem links naar werkvoorbeelden op wanneer je iets plaatst. 

 

Sociale media kunnen ook een geweldig hulpmiddel zijn om nieuwe klanten te vinden. Kom in contact met bedrijven die relevant zijn voor je vaardigheden en laat hen weten dat je beschikbaar bent voor werk. Tot slot: onderschat de kracht van mond-tot-mondreclame niet! Verspreid het woord onder je vrienden en familie dat je op zoek bent naar klanten. Je weet nooit wie hulp nodig heeft bij een project of je kan doorverwijzen naar iemand anders die dat wel doet! 

 

Hoe vind ik mijn klanten? 

Het vinden van klanten is een belangrijk onderdeel van het runnen van een bedrijf, en er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen. Een manier is om mond-tot-mondreclame te gebruiken. Neem contact op met je netwerk en vertel hen over je diensten - je weet nooit wie je aanbod nodig heeft! Je kunt ook sociale mediaplatforms zoals LinkedIn of Twitter gebruiken voor netwerkmogelijkheden en online vacaturesites. Woon ten slotte lokale evenementen in je branche bij waar potentiële klanten mogelijk op zoek zijn naar iemand met je vaardigheden. Met een beetje moeite en creativiteit vind je zeker de juiste mensen voor de job! 

 

Hoe krijg je klanten online? 

Er zijn verschillende mogelijkheden om te verkennen als je op zoek bent naar manieren om klanten online te krijgen. Sociale media zijn een van de beste plaatsen om te beginnen. je kunt platforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn gebruiken om aanwezig te zijn, in contact te komen met potentiële klanten en relaties op te bouwen. Daarnaast kunt je overwegen een blog of website te starten waar je je diensten en vaardigheden kunt laten zien. Dit zal potentiële klanten helpen meer te weten te komen over wat je aanbiedt en vertrouwd te raken met je merk. 

 

Vergeet tot slot de zoekmachine optimalisatie (SEO) niet. Het creëren van inhoud van hoge kwaliteit die goed scoort in organische zoekresultaten kan verkeer naar je aanbod leiden. Met enige strategische inspanning kunnen deze technieken je helpen snel en gemakkelijk klanten online te vinden! 

 

Onthoud: “Succes is niet voor de happy few. Het is voor hen die de meeste stappen zetten en hun eigen gedachten kunnen overwinnen.” 

 

Ik ben Sipko Visser, Businesscoach, spreker, blogger en oprichter van Ondernemers TV. Sinds 2018 heb ik tientallen bedrijven in het MKB geholpen om hun doelen te behalen. Van eenpitters tot de teams van grote bedrijven. Mijn klanten werken met mij omdat ik een bewezen aanpak heb die meer oplevert dan ze kost. Als je belangstelling hebt om door mij gecoacht te worden en het daar eens over wil hebben boek dan even een afspraak in mijn agenda via de website of LinkedIn. 

 

Groet 

 

Sipko